Ugnsbakad vitlöksspäckad kotlettrad med örter och nejlika

Ingredienser

8 portioner

1 kg hel kotlettrad med fettkappa, benfri
8 vitlöksklyftor, skalade
1 msk torkad timjan
1 msk torkad rosmarin
1 msk malen kryddnejlika
2 msk smör
2 msk olivolja
salt och malen vitpeppar
1 kg potatis, tvättad med skal
salt och malen svartpeppar

Till servering:
brysselkål
crème fraiche med fransk senap

Gör så här

Värm ugnen till 175º.

Gör 8 djupa skåror i köttet med en smal kniv. Späcka köttet med vitlöken. Blanda samman kryddor, salt och peppar och gnid in köttet med blandningen. Bryn det i smör och lägg över i en smord ugnssäker form. 

Skär potatisarna i jämna bitar och lägg dem runt om köttet i formen. Ringla över olja och krydda med salt och peppar.

Ställ in formen i nedre delen av ugnen och stek ca 1 timme. Rör om potatisen då och då. Stek köttet till innertemperatur 68º. Låt köttet vila i smörpapper 15 minuter och håll potatisen varm under lock eller smörpapper. 

Servering: 
Skär köttet i ½ cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem i formen, ovanpå potatisen. Servera direkt ur formen och bjud brysselkål och crème fraiche kryddad med fransk senap till. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top