Till den här rätten kan du använda kotlettrad utan ben eller putsad kotlettrad, som ibland också kallas ytterfilé av gris. Stek i ugnen med glaze och servera med ugnsrostad potaits och zucchini.

Till den här rätten kan du använda kotlettrad utan ben eller putsad kotlettrad, som ibland också kallas ytterfilé av gris. Stek i ugnen med glaze och servera med ugnsrostad potaits och zucchini.
8 portioner
1 kg benfri kotlettrad (eller ytterfilé av gris)
1 tsk salt
50 g flagad mandel, rostad
Glaze:
1 ½msk flytande honung
½ msk soya
1/4 g saffran (½ förpackning)
1 msk citron, pressad
½ tsk kanel, malen
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Klyftpotatis med zucchini:
1 ½ kg potatis, klyftad med skal
1 zucchini, i halvmånar
1 tsk korianderfrö, krossade
1 msk sesamfrö
2 msk rapsolja
Värm ugnen till 175°. Blanda samman ingredienserna till glazen.
Salta köttet, lägg i en ugnssäker form och pensla med glaze. Ställ in formen i mitten av ugnen och stek till innertemperatur 65°, ca 1 timme. Låt köttet vila i smörpapper ca 10 min före servering.
Klyftpotatis med zucchini:
Lägg potatis och zucchini på en plåt. Strö över koriander och sesamfrö. Ringla över olja. Rosta i ugnen ca 30 minuter.
Skär upp köttet i tunna skivor och strö över mandel. Salta på klyftpotatisen och servera den till köttet.