Visst går det bra att steka frukostkorv! Här får korven sällskap av ett luftigt grönsaksmos och knapriga sesamfrön. En snabblagad och enkel vardagsmiddag.

Visst går det bra att steka frukostkorv! Här får korven sällskap av ett luftigt grönsaksmos och knapriga sesamfrön. En snabblagad och enkel vardagsmiddag.
4 portioner
4 frukostkorvar
1 msk smör
2 msk sesamfrö
Grönsaksmos:
700 g potatis, i små bitar
1 dl varm mjölk
salt och malen vitpeppar
2 tomater, tärnade
1 grön paprika, tärnad
2 morötter, grovrivna
½ dl hackad persilja
Till servering:
sallad på gröna blad
Skär korven i mindre bitar på diagonalen.
Grönsaksmos:
Koka potatisen mjuk i saltat vatten, ca 10 minuter. Mosa med rotfruktsstöt i kastrullen och rör ner mjölk. Krydda med salt och peppar. Tillsätt alla grönsaker, blanda väl och låt bli varmt.
Stek korven i smör och blanda samman med sesamfrö. Servera korven genast med grönsaksmoset och sallad på späda gröna blad.