När det går emot höst är det skönt att tända ljus och bjuda på en god middag. Nu är äpplena som bäst, och passar fint i en cocktail serverad till lammkött.

När det går emot höst är det skönt att tända ljus och bjuda på en god middag. Nu är äpplena som bäst, och passar fint i en cocktail serverad till lammkött.
4 portioner
500 g lammytterfilé
salt och malen vitpeppar
2 msk svarta sesamfrön
2 msk smör
Cocktail:
2 äpplen, fintärnade
4 tomater, tärnade
1 purjolök, strimlad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 röd chili, finhackad
1 msk olivolja
1 msk koncentrerad kalvfond
½ dl koncentrerad äppeljuice
1 msk flytande honung
salt och malen vitpeppar
Till servering:
4 tortillabröd med tomatsmak
2 msk rapsolja
kokta grönsaker
Skär köttet i 4 portionsbitar á 125 g.
Cocktail:
Blanda samman alla ingredienser till cocktailen och krydda med salt och peppar. Häll upp i 4 glas och ställ kallt till servering.
Värm ugnen till 150º. Krydda köttet med salt och peppar och rulla itarna i sesamfrön. Bryn i smör och lägg över i en ugnssäker form. Stek färdigt i ugnen till innertemperatur 65º, ca 15 min.
Höj ugnstemperaturen till 200º. Dela tortillabröden i tårtbitar och pensla med oja. Baka i ugn ca 5 minuter.
Servering:
Servera köttet med cocktailen, tortillachipset och kokta grönsaker.