Här får biff stekt i skivor sällskap av en portvinssås med körsbär. En snabblagad festmiddag.
Biff med körsbär i portvinsssås
Ingredienser
4 portioner
4 skivor biff á 125 g
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Sås:
2 ½ dl kraftig köttbuljong
2 msk tomatpuré
½ dl portvin
1 tsk arrowrot eller potatismjöl
ca 10 halverade körsbär
Till servering:
sockerärter
potatiskroketter
Gör så här
Sås:
Koka upp buljong och tomatpuré. Vispa samman mjöl och vin och häll ner det i buljongen under omrörning. Låt såsen få ett uppkok. Tillsätt körsbären och låt dem bli varma.
Krydda köttet med salt och peppar. Stek köttet 2−3 minuter per sida.
Servera det nystekta köttet med såsen, sockerärter och potatiskroketter.