Biff med körsbär i portvinsssås | Svenskt Kött

Biff med körsbär i portvinsssås

Här får biff stekt i skivor sällskap av en portvinssås med körsbär. En snabblagad festmiddag. 

Ingredienser

4 portioner

4 skivor biff á 125 g
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar

Sås:
2 ½ dl kraftig köttbuljong
2 msk tomatpuré
½ dl portvin
1 tsk arrowrot eller potatismjöl
ca 10 halverade körsbär

Till servering:
sockerärter
potatiskroketter

Gör så här

Sås:
Koka upp buljong och tomatpuré. Vispa samman mjöl och vin och häll ner det i buljongen under omrörning. Låt såsen få ett uppkok. Tillsätt körsbären och låt dem bli varma.

Krydda köttet med salt och peppar. Stek köttet 2−3 minuter per sida.

Servera det nystekta köttet med såsen, sockerärter och potatiskroketter.

FLER RECEPT

Rulla till toppen