En festmiddag på läcker entrecote, som du antingen steker eller grillar. Såsen med körsbär är något alldeles extra.
Entrecôte med körsbärssås

Ingredienser
4 portioner
4 skivor entrecote
salt och malen svartpeppar
2 tsk smör
Körsbärssås:
2 dl kraftig köttbuljong
2 msk tomatpuré
1 dl rödvin
1 tsk arrowrot eller potatismjöl
ca 10 halverade körsbär
Till servering:
sockerärter
potatiskroketter
Gör så här
Körsbärssås:
Koka upp buljong och tomatpuré. Vispa ihop mjöl och vin och red under omrörning. Koka upp.
Lägg körsbären i såsen så de blir varma.
Krydda köttet med salt och peppar. Stek i smör eller grilla köttet ca 3 minuter per sida.
Servera genast med såsen, sockerärter och potatiskroketter.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email