Ceasars spanska oxstek | Svenskt Kött

Ceasars spanska oxstek

Ceasars spanska oxstek här är något för dig som gillar stek med sås och potatis. Såsen till den här steken, som är ett gammalt Carl Butler-recept, består av mustiga, vinkokta grönsaker som mixas till en fräsch sås.

Ingredienser

8 portioner

1,4 kg av lilla fransyskan
salt och malen svartpeppar
smör till stekning
2 gula lökar, hackade
5 rejäla morötter, i bitar
2,5 dl rött vin
2,5 dl köttbuljong
1 lagerblad

Till servering:
kokt potatis
haricots verts

Gör så här

Krydda steken med salt och peppar, bryn väl på alla sidor och lägg den i en gryta.

Lägg i grönsaker, vin, buljong och lagerblad. Koka upp, sänk värmen och låt steken sakta sjuda under lock i ca 35 minuter till innertemperatur 55° för en rosa stek.

Ta upp steken och håll den varm medan den vilar. Ta bort lagerbladet och mixa resten till en sås.

Servering:
Skär upp steken i tunna skivor och häll såsen över vid servering. Servera med potatis och haricots verts.

FLER RECEPT

Rulla till toppen