Cæsars spanska oxstek

Det här är något för dig som gillar stek med sås och potatis. Såsen till den här steken, som är ett gammalt Carl Butler-recept, består av mustiga, vinkokta grönsaker som mixas till en fräsch sås. 

Ingredienser

10−12 portioner

1,4 kg av lilla fransyskan
salt och malen svartpeppar
smör till stekning
2 gula lökar, hackade
5 rejäla morötter, i bitar
5 dl rött vin
1 lagerblad

Till servering:
kokt potatis
haricots verts

Gör så här

Krydda steken med salt och peppar, bryn väl på alla sidor och lägg den i en gryta.

Lägg i grönsaker, vin och lagerblad. Koka upp, sänk värmen och låt steken sakta sjuda under lock i ca 1 ½ timme till innertemperatur 80°.

Ta upp steken och håll den varm. Ta bort lagerbladet och mixa resten till en sås. 

Servering:
Skär upp steken i tunna skivor och häll såsen över vid servering. Servera med potatis och haricots verts. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top