Ceasars spanska oxstek här är något för dig som gillar stek med sås och potatis. Såsen till den här steken, som är ett gammalt Carl Butler-recept, består av mustiga, vinkokta grönsaker som mixas till en fräsch sås.
Ceasars spanska oxstek
Ingredienser
8 portioner
1,4 kg av lilla fransyskan
salt och malen svartpeppar
smör till stekning
2 gula lökar, hackade
5 rejäla morötter, i bitar
2,5 dl rött vin
2,5 dl köttbuljong
1 lagerblad
Till servering:
kokt potatis
haricots verts
Gör så här
Krydda steken med salt och peppar, bryn väl på alla sidor och lägg den i en gryta.
Lägg i grönsaker, vin, buljong och lagerblad. Koka upp, sänk värmen och låt steken sakta sjuda under lock i ca 35 minuter till innertemperatur 55° för en rosa stek.
Ta upp steken och håll den varm medan den vilar. Ta bort lagerbladet och mixa resten till en sås.
Servering:
Skär upp steken i tunna skivor och häll såsen över vid servering. Servera med potatis och haricots verts.