Sök bland våra recept​

Spenat- och baconsallad med valnötter

Några paket bacon är alltid bra att ha hemma på lut. Med hjälp av en påse färsk spenat, tomater och valnötter lagar du den här enkla och fräscha salladen. Brödkrutonger drygar ut och tillför krispighet till rätten. 

Mex Burger

En hamburgare med tex mex-inspiration. Ost, paprika, tacosås och mosad avokado sätter smak på burgaren. 

Svampfylld karré

Det här är en härlig söndagsmiddag som du kan göra när du varit ute och plockat svamp. Eller varit på torget och köpt färsk svamp. En fläskkarré fylls med svampstuvning och gratineras i ugnen med smakrik ost. 

Kebab i pitabröd

Om fransyskan styckas anatomiskt är den här tredjedelen, platta fransyskan, som du ska använda för att göra kebab av. Först ska köttet frysas in, så att det är lätt att skära i lövtunna skivor, som till skav. Servera med olika tillbehör, så kan var och en göra sin favorit vid bordet. Om du inte hittar fransyska i din butik kan du ersätta den med ytterlår.

Annies hemlagade julsylta

I takt med att resursklok matlagning blir allt mer populär blir det större efterfrågan på gamla recept, som det här. Förr var det otänkbart att inte ha hemlagad sylta på julbordet. Nu lagar vi sylta mest för att det är en kul upplevelse, och för att vi vill ta tillvara alla styckningsdetaljer.

Grekisk sallad med grillat lamm och halloumi

Den här läckra grillsalladen bjuder kocken Christian Hellberg på till förrätt på grillmiddagen. Vill du servera den som varmrätt räcker den till 3 personer. 

Chilikryddad rostbiff med varm teriyakisås, exotiska fruktspett och ugnsbakad cashewpotatis

Värm ugnen till 125°. Salta och pensla köttet med chipotlepasta. Lägg över det i en i ugnssäker form, stick in röret på en köttermometer på …

Pestosnäckor

Så här gör du snäckor av en bit putsad kotlettrad eller ytterfilé av gris. Fyll med något gott, vi valde pesto och oliver. 

Currygryta med lamm

Lammbogen är väldigt mör i förhållande till nöt- eller grisbog, men den behöver sjuda lite längre än annat lammkött. Här blir den till en mustig vardagsgryta kryddad med curry.

Färsfylld giffel

Färsfylld giffel

Färsfylld giffel är en toppenrätt att göra om du har köttfärssås eller köttfärsröra över från en tidigare måltid.

Helgrillad unggris

Helgrillad unggris

Detta recept på helgrillad unggris är skapat av Christian Hellberg till TV4:s program Grilla.

Citronspjäll med salvia

Underbart goda revbensspjäll med medelhavskänsla och doft av citron och salvia. Klyftpotatisen steker du i ugnen samtidigt med köttet. 

Nya recept

Ugnsstekt trippelstek med ratatouille

Trippelstek, eller ibland lunchstek, kallas den här möra och smakrika styckningsdetaljen från lamm, eftersom den innehåller delar av tre detaljer: ytterlår, fransyska och rulle. Den är ungefär hälften så stor som en traditionell lammstek och väger cirka 700 g, den är benfri och man kan binda upp den med steksnöre innan den tillagas i ugn eller gryta. Här får den sällskap av mustig ratatouille. 

Bräserad lammtunnbringa med rotfrukter

Värm ugnen till 150˚. Lägg lammbringan på en skärbräda med skinnsidan neråt. Strö över vitlök, citronskal, salt, peppar, timjan och rosmarin. Rulla ihop bringan som …

Smalec (kryddat ister att breda på brödet)

Det här är ett polskt pålägg och en typ av recept som börjar komma till heders igen i takt med att resursklok matlagning blir allt mer populärt. Tidigare tog man tillvara allt på djuret, och det här är ett sätt att tillvarata fett eller ister. Ett smakrikt och gott pålägg. 

Stekt grishjärta på rödvinskokta grönsaker

Grishjärta är en ömtålig delikatess, som ska behandlas ungefär på samma sätt som fläskfilé. Tillaga snabbt på hög värme, för om du steker för länge kan köttet bli segt. Här serveras bitar av hjärta på rödvinskokta grönsaker med ett gott surdegsbröd. 

Konfiterad griskind med senapsdressad kålsallad

Konfitera är en gammaldags metod som går ut på att kött saltas in och sedan tillagas i fett. Griskinder är en styckningsdetalj som passar perfekt för den här tillagningsmetoden. En griskind väger ca 500 g före tillagning och räcker lagom till 2 personer. Här serverar vi köttet med en läcker kålsallad. 

Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen