Sök bland våra recept​

Engelsk rostbiff

Det här receptet kan du använda som grundrecept om du vill laga engelsk rostbiff, dv s rostbiff som är näst intill genomstekt och bara lätt rosa i mitten. Du kan servera den varm eller kall. Kall rostbiff är jättebra bjudmat på buffé, och vill du göra den extra festlig kan du servera den som rulader med fyllning. På bilden ser du en rostbiffsrulad på kall rostbiff. Den är fylld med en kräm på fäskost och solroskärnor. 

Pepparstekt karré med potatis-fetaost-auberginegratäng och ingefärssyltad muscatpumpa

Det här är en riktig festmiddag med en älskad styckningsdel, fläskkarré. 

Pumpasoppa med strimlad kassler

Kassler är en praktisk och användbar styckningsdetalj som passar fint att använda till lite av varje . Här i en soppa. 

Dillmarinerad kotlettrad

En jättegod rätt, som antingen serveras varm eller kall. Den får en härligt somrig smak av dillen och den kalla gräddfilssåsen. 

Kumminfläsk med surkål

Värm ugnen till 175°. Skär igenom svålen i ca 1 cm breda ränder. Häll vattnet i en form anpassad till storleken på köttet. Lägg det …

Hamburger de France

En hamburgare med inspiration från franska smaker som brie, vinägrett och fransk senap. Kul omväxling till klassiska hamburgare. 

Lammkorvspaj med spenat

Det här är en läcker paj med fyllning av grönsaker och lammkorv. Den passar perfekt att servera på buffé, som förrätt eller packa som utflyktsmat. 

Julens förkokta revbensspjäll med ingefärsglaze

Julens förkokta revbensspjäll med ingefärsglaze kan man koka i förväg och glasera på julafton. De kan även serveras som varmrätt med potatismos och gräddsås.

Fetaostfyllda lammfärsbiffar med citronyoghurt

Fetaostfyllda lammfärsbiffar med citronyoghurt

Lammfärs och fetaost ger fina, harmoniska smaker tillsammans, och känns igen från det grekiska köket. Det enklaste sättet att få osten att stanna kvar inuti biffarna under stekningen, är att riva den och baka in den mellan två tunnare biffar, som nyps ihop i skarven. En god snabblagad vardagsrätt. 

Ljummen middagssallad med stekt fläsk

Den här salladen har lånat inspiration från klassiska Salade Lyonnaise. Originalreceptet innehåller rökt fläsk, pocherade ägg och brödkrutonger, men det går precis lika bra att servera kokta ägg till rimmat fläsk. Krutonger går bra att lägga till. 

Charkuteristens julpastej

Charkuteristens julpastej

Här hittar du receptet på charkuteristens julpastej – en härlig, hemlagad pastej som är trevlig att bjuda på till jul.

Lammfärsfyllda flautas med röd och grön sås

Vetetortillas som fylls med något gott brukar kallas flautas. Här har vi fyllt med lammfärs och serverar med två goda såser. 

Nya recept

​Stekt biff med rostad märg, broccolikräm och senapssky

Det här är ett riktigt lyxrecept för dig som gillar att pyssla i köket och överraska dina vänner med något oväntat. Biffen serveras med en välsmakande kräm på broccoli och dragon och en len senapssky. Till serveras rostad märg i ben. 

Lammlever i crème fraiche-sås

Här lägger du lite omsorg på en god sås med fin syra från citron, som balanserar leverns smak. Lammlever är beställningsvara i manuell köttdisk. 

Våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen