
Sök bland våra recept
Engelsk rostbiff
Det här receptet kan du använda som grundrecept om du vill laga engelsk rostbiff, dv s rostbiff som är näst intill genomstekt och bara lätt rosa i mitten. Du kan servera den varm eller kall. Kall rostbiff är jättebra bjudmat på buffé, och vill du göra den extra festlig kan du servera den som rulader med fyllning. På bilden ser du en rostbiffsrulad på kall rostbiff. Den är fylld med en kräm på fäskost och solroskärnor.
Pepparstekt karré med potatis-fetaost-auberginegratäng och ingefärssyltad muscatpumpa
Det här är en riktig festmiddag med en älskad styckningsdel, fläskkarré.
Pumpasoppa med strimlad kassler
Kassler är en praktisk och användbar styckningsdetalj som passar fint att använda till lite av varje . Här i en soppa.
Dillmarinerad kotlettrad
En jättegod rätt, som antingen serveras varm eller kall. Den får en härligt somrig smak av dillen och den kalla gräddfilssåsen.
Kumminfläsk med surkål
Värm ugnen till 175°. Skär igenom svålen i ca 1 cm breda ränder. Häll vattnet i en form anpassad till storleken på köttet. Lägg det …
Hamburger de France
En hamburgare med inspiration från franska smaker som brie, vinägrett och fransk senap. Kul omväxling till klassiska hamburgare.
Lammkorvspaj med spenat
Det här är en läcker paj med fyllning av grönsaker och lammkorv. Den passar perfekt att servera på buffé, som förrätt eller packa som utflyktsmat.
Julens förkokta revbensspjäll med ingefärsglaze
Julens förkokta revbensspjäll med ingefärsglaze kan man koka i förväg och glasera på julafton. De kan även serveras som varmrätt med potatismos och gräddsås.
Fetaostfyllda lammfärsbiffar med citronyoghurt
Lammfärs och fetaost ger fina, harmoniska smaker tillsammans, och känns igen från det grekiska köket. Det enklaste sättet att få osten att stanna kvar inuti biffarna under stekningen, är att riva den och baka in den mellan två tunnare biffar, som nyps ihop i skarven. En god snabblagad vardagsrätt.
Ljummen middagssallad med stekt fläsk
Den här salladen har lånat inspiration från klassiska Salade Lyonnaise. Originalreceptet innehåller rökt fläsk, pocherade ägg och brödkrutonger, men det går precis lika bra att servera kokta ägg till rimmat fläsk. Krutonger går bra att lägga till.
Charkuteristens julpastej
Här hittar du receptet på charkuteristens julpastej – en härlig, hemlagad pastej som är trevlig att bjuda på till jul.
Lammfärsfyllda flautas med röd och grön sås
Vetetortillas som fylls med något gott brukar kallas flautas. Här har vi fyllt med lammfärs och serverar med två goda såser.
Nya recept

Råbiff, japansk med säsongens sallad
Till den här råbiffen har vi använt kött från platta fransyskan från nöt. Det går också bra att göra råbiff på inannlår av nöt, eller av oxfilé.

Retrostek av lilla fransyskan med klassiska tillbehör
Lilla fransyskan har kallats söndagsstekarnas Rolls Royce. Den har perfekt form och blir underbart mör om den tillagas i fuktig värme. Att tillsätta ansjovis i såsen ger härlig smak och sälta.

Stekt biff med rostad märg, broccolikräm och senapssky
Det här är ett riktigt lyxrecept för dig som gillar att pyssla i köket och överraska dina vänner med något oväntat. Biffen serveras med en välsmakande kräm på broccoli och dragon och en len senapssky. Till serveras rostad märg i ben.

Tartar på kalvinnanlår med semitorkade oliver, koriander och päron
En superlyxig råbiff på kalvinnanlår med läckra tillbehör. Servera som förrätt.

Bräserad oxkind med citronpotatispuré och picklad fänkål med rålakrits
Det tar en stund att bräsera oxkind, men resultatet är väl värt att vänta på. Du kan rent av göra klart köttet dagen för servering, så går det snabbt att tillaga strax innan det ska dukas fram. Till köttt bjuds det på den lenaste potatispuré med citronsmak och en läcker och knaprig fänkål.

Lammlever i crème fraiche-sås
Här lägger du lite omsorg på en god sås med fin syra från citron, som balanserar leverns smak. Lammlever är beställningsvara i manuell köttdisk.
Våra mest populära recept

Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.