Sojabräserad grisbog med udonnudelsallad | Svenskt Kött

Sojabräserad grisbog med udonnudelsallad

Den här skålen fylld med ljummen sallad på svamp, udonnudlar och grönsaker, toppad med långkokt kött, blir en härlig lunch eller middag med asiatiska smaker. 

Ingredienser

4 portioner

500 g benfri färsk picnicbog

Marinad:
3 dl soja
1 msk farinsocker
½ msk risvinsvinäger
1 bit ingefära
4 vitlöksklyftor

Nudelsallad:
350 g udonnudlar
200 g shiitake, ansad
1 msk rapsolja
salt och malen vitpeppar
250 g broccoli, i buketter
1 morot, i bitar
2 msk sweet chilisås
2 msk färskpressad limesaft

Gör så här

Blanda soja, socker, vinäger, ingefära och vitlök i en kastrull. Koka upp och lägg ner köttet. Se till att marinaden täcker, tillsätt annars vatten. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud under lock till innertemperatur 72°, ca 50 minuter. Låt köttet svalna i spadet. 

Lyft upp köttet och sila ner kokspadet i en ren kastrull. Koka upp och sänk värmen till medel. Låt spadet koka ihop. Pensla sedan köttet med spadet.

Koka nudlarna mjuka och kyl dem sedan i kallt vatten. Fräs svampen i olja och krydda med salt och peppar. Koka grönsakerna mjuka i lättsaltat vatten. 

Servering:
Skär köttet i tunna skivor. Blanda samman nudlarna med svamp, grönsaker, sweet chili-sås och limesaft. Toppa med kött och servera genast. 

Receptet är framtaget i samarbete med Malin Söderström

FLER RECEPT

Rulla till toppen