Den här skålen fylld med ljummen sallad på svamp, udonnudlar och grönsaker, toppad med långkokt kött, blir en härlig lunch eller middag med asiatiska smaker.
Sojabräserad grisbog med udonnudelsallad
Ingredienser
4 portioner
500 g benfri färsk picnicbog
Marinad:
3 dl soja
1 msk farinsocker
½ msk risvinsvinäger
1 bit ingefära
4 vitlöksklyftor
Nudelsallad:
350 g udonnudlar
200 g shiitake, ansad
1 msk rapsolja
salt och malen vitpeppar
250 g broccoli, i buketter
1 morot, i bitar
2 msk sweet chilisås
2 msk färskpressad limesaft
Gör så här
Blanda soja, socker, vinäger, ingefära och vitlök i en kastrull. Koka upp och lägg ner köttet. Se till att marinaden täcker, tillsätt annars vatten. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud under lock till innertemperatur 72°, ca 50 minuter. Låt köttet svalna i spadet.
Lyft upp köttet och sila ner kokspadet i en ren kastrull. Koka upp och sänk värmen till medel. Låt spadet koka ihop. Pensla sedan köttet med spadet.
Koka nudlarna mjuka och kyl dem sedan i kallt vatten. Fräs svampen i olja och krydda med salt och peppar. Koka grönsakerna mjuka i lättsaltat vatten.
Servering:
Skär köttet i tunna skivor. Blanda samman nudlarna med svamp, grönsaker, sweet chili-sås och limesaft. Toppa med kött och servera genast.
Receptet är framtaget i samarbete med Malin Söderström