Pepparkaksgriljering till julskinka | Svenskt Kött

Pepparkaksgriljering till julskinka

Så här griljerar du din julskinka med pepparkakssmulor. 

Ingredienser

till en färdigkokt julskinka á 2 ½ kg

¾ msk grovkorning skånsk senap
½ dl msk fransk senap
1 msk malen ingefära
1 msk potatismjöl
1 ägg
1 dl pepparkakor, smulade

Gör så här

Värm ugnen till 225°. 

Blanda samman senap, ingefära, potatismjöl och ägg i en skål. Bred blandningen på skinkan. Strö över pepparkakssmulor. 

Griljera i ugn ca 15 min tills den fått färg. Passa noga så att den inte bränns.

Julskinkan ska vara svensk

Många tycker att julskinkan är det viktigaste för att det ska kännas som en riktig jul. Viktigt för många är också att julmaten är producerad i Sverige. Det kan du vara säker på genom att titta efter märkningen Från Sverige.

Hela skinkan på grisen består av flera muskler; innanlår, ytterlår, rulle, lägg, rostbiff och fransyska. Till stora julskinkor delar man hela skinkan i två delar, medelstora i tre delar och små i fyra delar. Vill du lära dig mer om julskinka? Här kan du läsa mer om julskinka.

FLER RECEPT

Rulla till toppen