Dillmarinerad kotlettrad

En jättegod rätt, som antingen serveras varm eller kall. Den får en härligt somrig smak av dillen och den kalla gräddfilssåsen. 

Ingredienser

8 portioner

1 kg benfri kotlettrad
salt och malen vitpeppar

Marinad:
2 dl äppeljucie, utspädd
2 msk soja
1 msk olja
1 dl finhackad dill
1 tsk rosmarin
1 tsk dragon

Gräddfilssås med dill:
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
salt och malen svartpeppar
½ dl finklippt dill

Till servering:
kokt potatis
grönsallad

Gör så här

Blanda marinaden i en tjock plastpåse och lägg i köttet. Marinera minst 6 timmar.

Värm ugnen till 175°. Krydda köttet med salt och peppar och lägg det i en ugnsäker form.

Stick röret på en köttermometer på det tjockaste stället i köttet, och stek i ugn till innertemperatur 65°.

Gräddfilssås med dill:
Blanda samman gräddfil, majonnäs, salt och peppar. Ställ svalt till servering. Rör ner dillen precis före servering. 

Servering:
Skär köttet i tunna skivor före servering. Servera köttet varmt med potatis, sås och grönsaker, eller kallt på buffé. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top