Skinksås med tomatpasta | Svenskt Kött

Skinksås med tomatpasta

Pasta med skinksås brukar vara en favorit, särskilt för barn. Här en lite annorlunda variant med pasta som kryddas med tomat. Färdigköpt ostsås gör det här till en snabbmiddag. 

Ingredienser

4 portioner

200 g bacon, strimlat
300 g kokt skinka, strimlad
3 dl ostsås, butiksfärdig eller rest
2 dl kesella
200 g ärter
2 tsk oregano

Tomatpasta:
4 portioner penne
4 dl krossade tomater
svartpeppar

Gör så här

Fräs baconet, ta upp och lägg det på hushållspapper att rinna av. Fräs skinkan i baconfettet ca 5 minuter. Lägg tillbaka baconet och fräs ytterligare någon minut. Lägg över i en kastrull. 

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, häll av vattnet och rör ner tomaterna. Krydda med peppar

Blanda ner ostsås och kesella i kastrullen med bacon och skinka. Tillsätt ärter och smaksätt med oregano. Hetta upp och servera till pastan.

FLER RECEPT

Rulla till toppen