Helstekt entrecôte är alltid festligt att bjuda på. Här serveras den med en läcker potatissallad och färdigköpt rödvinssås.
Helstekt entrecôte med potatis- och fetaostsallad
Ingredienser
8 portioner
1 kg entrecôte, i hel bit
1 kruka färsk dragon, hackad
4 vitlöksklyftor, rivna
2 msk chiliflakes
rivet skal och saft av 1 citron,
2 msk salt
2 msk neutral rapsolja
Potatis och fetaostsallad:
1 kg potatis, kokt, delad
2 krukor vattenkrasse, grovhackad
2 rödlökar, skivade
250 g cocktailtomater, delade
1 dl svarta oliver, kärnfria
200 g fetaost, smulad
3 msk olivolja
saften av 1 citron
salt och svartpeppar
Till servering:
ev 4 dl rödvinssås, butiksfärdig
Gör så här
Värm ugnen till 125º.
Gnid in köttet med dragon, vitlök, chiliflakes, citronskal och salt. Häll över citronsaft. Bryn köttet i olja och lägg över i en ugnssäker form. Stek i ugnen med ca 1 timme. Innertemperaturen ska vara 60º för rosa kött. Låt köttet vila i smörpapper 15 minuter.
Blanda samman alla ingredienser till potatissalladen. Ställ den svalt till servering.
Servering:
Värm såsen. Skär köttet i ½−1 cm tjocka skivor. Servera köttet med sallad och sås.
Tips! Vill du göra egen rödvinssås? Här finns ett bra recept på rödvinssås!
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Helstekt entrecôte med färsk bönsallad och kall bearnaise
Helstekt rostas med potatis- och jordärtskocksgratäng och rödvinssås
Entrecote reversed sear med chimichurri och friterad krossad potatis
Helstekt oxfilé i ugn
Helstekt fläskytterfilé med stuvad savojkål och potatismynt
Helstekt kall kotlettrad och färskpotatissallad med jordgubbar