Lammkorvspaj med spenat | Svenskt Kött

Lammkorvspaj med spenat

Det här är en läcker paj med fyllning av grönsaker och lammkorv. Den passar perfekt att servera på buffé, som förrätt eller packa som utflyktsmat. 

Ingredienser

8 bufféportioner

250 g lammkorv, skivad
1 msk rapsolja

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
2 msk vatten
1 msk rapsolja

Fyllning:
1 gul lök, hackad
1 msk smör
1 pkt bladspenat, fryst, tinad
3 ägg
3 dl mjölk
salt och malen svartpeppar
200 g fetaost, smulad

Du behöver också:
en pajform, 25 cm Ø

Gör så här

Värm ugnen till 200º.

Pajdeg:
Hacka ihop mjöl och smör till pajdegen. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Smörj formen och klä den med deg. Nagga bottnen med gaffel och ställ i kyl ca 30 minuter. Förgrädda ca 10 minuter.

Fräs löken till fyllningen. Tillsätt spenat, blanda väl och lägg över i formen. Fräs korven och täck spenatblandningen med korvskivor. Vispa ihop ägg och mjölk och krydda med salt och peppar. Blanda ner osten och häll blandningen i formen.

Grädda pajen ca 25 minuter tills fyllningen stelnat och fått färg. Låt pajen svalna något och skär upp den i bitar. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen