Det här är en läcker paj med fyllning av grönsaker och lammkorv. Den passar perfekt att servera på buffé, som förrätt eller packa som utflyktsmat.
Lammkorvspaj med spenat
Ingredienser
8 bufféportioner
250 g lammkorv, skivad
1 msk rapsolja
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
2 msk vatten
1 msk rapsolja
Fyllning:
1 gul lök, hackad
1 msk smör
1 pkt bladspenat, fryst, tinad
3 ägg
3 dl mjölk
salt och malen svartpeppar
200 g fetaost, smulad
Du behöver också:
en pajform, 25 cm Ø
Gör så här
Värm ugnen till 200º.
Pajdeg:
Hacka ihop mjöl och smör till pajdegen. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Smörj formen och klä den med deg. Nagga bottnen med gaffel och ställ i kyl ca 30 minuter. Förgrädda ca 10 minuter.
Fräs löken till fyllningen. Tillsätt spenat, blanda väl och lägg över i formen. Fräs korven och täck spenatblandningen med korvskivor. Vispa ihop ägg och mjölk och krydda med salt och peppar. Blanda ner osten och häll blandningen i formen.
Grädda pajen ca 25 minuter tills fyllningen stelnat och fått färg. Låt pajen svalna något och skär upp den i bitar.