Lägg köttet i en gryta. Häll över kokande vatten så det täcker köttet. Salta, koka upp och skumma. Tillsätt kryddor, lök och morot. Koka under lock på svag värme tills köttet lossnar från benen, ca 1 ½ timme.
Ta upp köttet och ta bort ben och brosk. Lägg tillbaka köttet i buljongen och koka det ca 20 minuter. Sila buljongen och koka ihop den något på hög värme utan lock. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär under tiden köttet i små bitar eller mal det i köttkvarn.
Mät upp köttet och blanda det med drygt samma mängd buljong. Smaksätt med kryddor och buljongtärning. Smaka av. Krama ur gelatinbladen, lägg ner dem och rör om. Häll upp syltan i formar och ställ dem kallt att stelna.
Syltan förvaras i kylskåp.
Tips:
Syltan kan djupfrysas, men tunnar sig när den tinar. Hetta då upp den på nytt, smaka av kryddningen och häll tillbaka i formen, för att åter stelna.