
Sök bland våra recept
Grillad fjäderbladsbog med gremolatasmör, rostad potatis och småtomater
Fjäderbladsbog är det svenska namnet på den här styckningsdetaljen. Köttet har en sena mitt i skivan, den tar man bort när man äter det.
Ugnsstekt bogrulle med rotfrukter
Bogrulle är inte lika hård som rullen som sitter baktill på nötkreaturet. Den är mycket användbar som en liten nötstek, långsamt stekt på låg temperatur. Samtidigt ugnsbakar vi läckra rotfrukter, och får en fin sky på köpet som går att använda till sås.
Friterad lammbräss på ljummen sallad
Lyckliga du om du hittat lammbräss! Här får du ett förslag på hur du kan anrätta den här delikatessen som en aptitretande förrätt. Den serveras panerad och friterad på toppen av en ljummen sallad, salade tiède .
Fajitas på marinerad mellangärde
Nu hittar vi flankstek nästan i alla livsmedelsbutiker, och det har blivit dags att pröva en liknande styckningsdetalj, mellangärde. Den styckas ut efter amerikansk modell, där den kallas skirt steak. Den har blivit populär att grilla, men passar även som fyllning i fajitas. Hittar du inte mellangärde, använd flankstek, men då behöver du öka på tillagningstiden.
Barbeque beef brisket (pulled beef på bringspets)
Pulled pork (mjukkokt kött, så mjukt att det går att dra isär med en gaffel) blev väldigt populärt i vårt avlånga land, och strax fick vi även stifta bekantskap med pulled beef. Den här rätten, barbeque brisket, kan du laga i förväg och bara värma upp strax före servering. Ett långkok som blir snabbmat!
Grytstekt oxbringa med ben och smörsvängda betor
Denna grytstekt oxbringa med ben och smörsvängda betor kan du antingen låta koka på låg värme i ugn, eller på spisen. Det här receptet kan du också använda som grundrecept för grytstekt oxbringa.
Njursauté
Njure brukar man ofta servera sauterad, det vill säga stekt i fett i mycket het panna. En god sås blir det i den här rätten, som serveras med potatis och kål.
Köttsoppa med rotfrukter och ärtor
Bogbladsplatta av nöt är en styckningsdel som du kan hitta i manuell köttdisk. Den kommer från nötkreaturets framdel och är något hårdare i konsistensen.
Ugnsbakad leverpastej
Riktigt gott är det med leverpastej som man gjort själv. Det är faktiskt inte svårt alls, och tar inte lång tid. Gräddningstiden är 1 timme, men under tiden kan du göra annat. Servera som pålägg eller bjud den härliga pastejen direkt ur en snygg form på julbordet.
Engelsk julkaka - Plumpudding
På juldagen serveras plumpudding traditionellt enligt brittisk eller irländsk sed. Så tidigt som 4−5 veckor före jul ska du laga din plumpudding, eftersom den behöver tid på sig för att mogna i kylen. Före servering ångas puddingen i vattenbad och ibland flamberas den även. Till serveras brandy butter eller vaniljsås.
Grillad secreto med tomatsallad
Halsbit eller secreto, det spanska namnet som syftar till grisens hemlighet, är en mör och fin styckningsdetalj som du kan hitta i välsorterade köttbutiker eller beställa butiker med manuell köttdisk. Den styckas ut på spanskt manér och passar fint att lägga på grillen, på grund av att den är duktigt marmorerad. Du kan använda det här receptet som grundrecept för grillad halsbit.
Grillade racks av gris med coleslaw
Racks av gris, kotlettrad med extra långa ben, hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker och saluhallar. Racks kan även skäras ut till kotletter med långa ben, som fungerar som ett handtag när du ska gnaga på benet. Grilla eller stek kotletterna, och glöm inte att svepa benet i folie för att skydda det från att bli bränt undet tillagningen.
Nya recept

Pepparbiff med potatisterrin på Västerbottensost
Detta recept på pepparbiff med potatisterrin på Västerbottensost är framtaget av Sigrid Bárány.

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Köttbullar med gräddsås och lingon
I södra Sverige innehåller köttbullarna ofta fläskfärs. Ju längre norr ut man kommer, desto mer nötfärs är det i köttbullarna. De här gör du på hälften fläskfärs, hälften nötfärs. Det här receptet är helt glutenfritt.

Rårakor med stekt sidfläsk
Rårakor som steks frasiga i fläskflott och serveras med knaprigt stekt sidfläsk och fräscht syrliga lingon.

Kåldolmar med kokt potatis och lingon
Dessa klassiska, goda kåldolmar med kokt potatis och lingon är enkla att göra och perfekt när man är sugen på riktig husman till middag.

Fläskpannkaka med lingon
Fläskpannkaka med lingon är en riktig husmansrätt, som är enkel att tillaga. Perfekt att göra om du fått sidfläsk över och dessutom riktig budgetmat.
Våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.