Grillad fläskfilé med bacon och sparris

Grillad fläskfilé med bacon och sparris är en härlig vår- och sommarrätt att lägga på grillen tack vare det krispiga baconet och den knapriga sparrisen. Passa på nu när den svenska sparrisen är i säsong, för det blir ju knappast härligare än så. Detta är ett perfekt sommarrecept för grillen. För du grillar väl svenskt kött i sommar?

Ingredienser

4 personer

1 putsad fläskfilé, 500 g
salt och malen vitpeppar
8 baconskivor
500 g grön sparris
80 g blåmögelost

Sallad:
150 g blandade salladsblad, färdigsköljda
½ tsk dijonsenap
1 krm salt
¼ krm malen vitpeppar
1 msk rödvinsvinäger
3 msk neutral rapsolja

Till servering:
bröd

Gör så här

Torka av fläskfilén med hushållspapper. Krydda med salt och peppar och rulla bacon runt om. Fäst baconskivorna med tandpetare. Bryt av rötterna på sparrisen.

Sallad: Lägg ut salladsbladen på en skärbräda. Rör ihop senap med salt, peppar och vinäger till dressingen. Rör därefter i oljan lite åt gången, så att dressingen blir som en tunn majonnäs.

Lägg filén på en varm grill med indirekt värme och grilla ca 20 minuter totalt. Vänd köttet med jämna mellanrum. Ta fläskfilén från grillen när den har en innertemperatur på 70°. Ta av köttet från grillen, lägg att vila 5 minuter och skär sedan upp i 1 ½ cm tjocka skivor. Grilla sparrisen 3–4 minuter medan köttet vilar.

Servering: Lägg upp köttet och sparrisen på salladen. Smula osten över sparrisen och droppa dressingen över salladsbladen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top