Torka av fläskfilén med hushållspapper. Krydda med salt och peppar och rulla bacon runt om. Fäst baconskivorna med tandpetare. Bryt av rötterna på sparrisen.
Sallad: Lägg ut salladsbladen på en skärbräda. Rör ihop senap med salt, peppar och vinäger till dressingen. Rör därefter i oljan lite åt gången, så att dressingen blir som en tunn majonnäs.
Lägg filén på en varm grill med indirekt värme och grilla ca 20 minuter totalt. Vänd köttet med jämna mellanrum. Ta fläskfilén från grillen när den har en innertemperatur på 70°. Ta av köttet från grillen, lägg att vila 5 minuter och skär sedan upp i 1 ½ cm tjocka skivor. Grilla sparrisen 3–4 minuter medan köttet vilar.
Servering: Lägg upp köttet och sparrisen på salladen. Smula osten över sparrisen och droppa dressingen över salladsbladen.