Fjäderbladsbog är det svenska namnet på den här styckningsdetaljen. Köttet har en sena mitt i skivan, den tar man bort när man äter det.
Grillad fjäderbladsbog med gremolatasmör, rostad potatis och småtomater
Ingredienser
600 g fjäderbladsbog i skivor
salt och malen svartpeppar
Gremolatasmör:
100 g smör, rumsvarmt
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ citron, det rivna skalet
½ citron, pressad saft
½ knippa persilja, hackad
2 krm salt
Rostade potatisar och småtomater:
700 g vinterpotatis i halvor (eller hela, små färskpotatisar)
2 msk rapsolja
1 tsk timjan, torkad
salt och malen svartpeppar
400 g körsbärstomater på kvist
Gör så här
Skär bort eventuella senor från köttets ovansida, salta och låt det ligga framme så att det är rumsvarmt när det ska grillas.
Blanda samman ingredienserna till gremolatasmöret och lägg det i en skål.
Rostade potatisar och tomater:
Värm ugnen till 225˚. Rulla runt potatisarna i olja, salt, peppar och vitlök i en skål och häll ut allt i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter. Vänd blandningen några gånger under tiden. Låt tomaterna steka med på slutet i ca 10 minuter.
Grilla köttskivorna 2−3 minuter på varje sida och krydda med peppar. Servera med gremolatasmör, potatis och tomater.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Filéspett med rostad paprikasallad, grillad bakpotatis och grillad lime
Biff Wellington med madeirasås, rostad jordärtskocka och potatis
Porchetta med apelsin- och fänkålssallad och rostad potatis
Grillad tomahawk med grillad salsa arbol, pimentos del padron och elotes
Grillad pluma med ljummen potatis- och paprikasallad
Grillad högrev med grillad potatissallad