Grillad fjäderbladsbog med gremolatasmör, rostad potatis och småtomater

Fjäderbladsbog är det svenska namnet på den här styckningsdetaljen. Köttet har en sena mitt i skivan, den tar man bort när man äter det.

Ingredienser

600 g fjäderbladsbog i skivor

salt och malen svartpeppar

Gremolatasmör:
100 g smör, rumsvarmt 
1 msk olivolja 
1 vitlöksklyfta, finhackad 
½ citron, det rivna skalet 
½ citron, pressad saft 
½ knippa persilja, hackad 
2 krm salt

Rostade potatisar och småtomater:
700 g vinterpotatis i halvor (eller hela, små färskpotatisar)
2 msk rapsolja

1 tsk timjan, torkad

salt  och malen svartpeppar

400 g körsbärstomater på kvist

Gör så här

Skär bort eventuella senor från köttets ovansida, salta och låt det ligga framme så att det är rumsvarmt när det ska grillas. 

Blanda samman ingredienserna till gremolatasmöret och lägg det i en skål.

Rostade potatisar och tomater:
Värm ugnen till 225˚. Rulla runt potatisarna i olja, salt, peppar och vitlök i en skål och häll ut allt i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter. Vänd blandningen några gånger under tiden. Låt tomaterna steka med på slutet i ca 10 minuter.

Grilla köttskivorna 2−3 minuter på varje sida och krydda med peppar. Servera med gremolatasmör, potatis och tomater. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen