
Sök bland våra recept
Burned rib tips med bryssel- och fänkålslaw och aji amarillodip
Broskkam är en styckningsdetalj som man får när man styckar ut St Louis-revben, i USA kallas den rib tips. Broskkammen är, som namnet anger, en detalj med en del brosk, så köp ungefär 250 g per person eftersom ben och brosk går bort efter tillagning.
Grillade glaserade skinkmedaljonger med kokosris och sparrisbroccoli
Skinkmedaljongerna är skivor av rullen en styckningsdetalj som styckas ut från skinkan. Köttet innehåller inte så mycket fett, så grilla varsamt och smaksätt med kryddor och glaze. Här får det grillade köttet sällskap av ett härligt ris och grillad broccoli.
St Louis-revben med dry rub och jalapenopotatissallad och dipp
St Louis-styckningen kommer från USA, där man gärna styckar ut den här detaljen med mycket kött på varje ben. Tre timmar tar grillning eller rökning, så samla vännerna kring grillen och passa på att umgås under tiden. Receptet på rubben blir en stor sats, så den kan du även använda till andra rätter. När St Louis-revbenen styckas ut får man samtidigt den styckningsdetalj som kallas broskkam.
Örtbräserad och teriyakigrillad grisvans med picklat rött
Grissvans är verkligen en exklusiv råvara. Till skillnad från i många andra länder har våra svenska grisar kvar sin svans och kan ståta med den för grisen så karaktäristiska knorren. Självklart ska vi ta vara på svansarna här hemma och inte låta alla gå på export till asiatiska länder, där man gärna anrättar grissvans. Därav de asiatiska smakerna i det här receptet. För att få fin sälta låter vi svansarna dra i salt 4 − 5 timmar.
Beef Neck-tacos med toppings
Halsen på nötkreaturet sitter ovanför högreven. Köttet från halsen blir godast om det tillagas på ben. Mycket går bort och det plockade köttet från 2 kg råvara blir lagom till 4 personer. Först ska köttet tillagas i ugn på låg värme 5 − 6 timmar och sedan ligga i spad över natten, så här krävs en smula planering. Jalapeños och tomatillos hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker. Ersätt annars med någon annan typ av chili eller vanliga gröna tomater.
Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål
Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.
Helgrillad entrecotekärna med smak av fänkål och koriander
Entrecotekärna är den runda muskeln i mitten av entrecoten. En hel entrecotekärna väger ca 1 kg och räcker till 6 personer.
Grillad tomahawk med grillad salsa arbol, pimentos del padron och elotes
Styckningsdetaljen tomahawk är en bit av entrecoten som styckas ut med ett långt ben. Det ser trevligt och spännande ut, och tillagning på ben ger alltid fin smak åt köttet. Eventuellt fett på kanten skär du bort efter grillning. Det kraftiga köttet kräver smakrika tillbehör som chili och majskolvar tillagade på mexikanskt vis.
Texas Cheese Steak Sandwich
När man styckar rostbiffen anatomiskt kan man få ut tre styckningsdetaljer. Själva rostbiffen, den långsmala rostasen och en mindre del som sitter undertill, den som kallas spegeln. Det köttet är mört och passar utmärkt att grilla. Här lägger vi det på en läcker macka tillsammans med stekt ägg och smält queso fresco, en ost som är populär Sydamerika och Mexiko. Hittar du inte queso fresco, använd gräddost.
Ugnsbakad och grillad fläsksida med broccoli och primörer
Sidfläsk är en härlig styckningsdetalj som är marmorerad med fett. Det gör att köttet får extra fin smak under tillagningen. Ett fiffigt sätt att minska grilltiden är att förbaka köttet i ugnen. Sedan tar det inte så lång tid att grilla köttet och primörerna.
Urban taco på skav av fransyska
Det är lättare att skära köttet till skav när det är tinat till hälften, så frys in det dagen innan det ska serveras, och låt det tina till hälften i kylskåp. Green taco serveras i salladsblad istället för i tacoskal, och var och en fyller med det man gillar bäst. Ett fint alternativ till vanliga tacos på köttfärs.
Pressylta på fläsk, kryddpeppar och senapsfrön
Förr var sylta ett måste på julbordet då man tog vara på allt av varje slaktad gris. Nu kan du också bjuda på hemgjord pressylta på fläsk, kryddpeppar och senapsfrön.
Nya recept

Pulled pork i pitabröd med yoghurt och grillad aubergine
Pulled pork är en favorit för många. Varför inte krydda på ett nytt sätt?Prova denna pulled pork i pitabröd med yoghurt och grillad aubergine.

Pasta bambini med spenat och knaprigt bacon
Denna pasta bambini med spenat och knaprigt bacon är en snabblagad pasta. Perfekt som enkel sommar eller vårmiddag när man vill ha något enkelt.

Bakad grissida med sofrito och grillad sallad
Bakad grissida med sofrito och grillad sallad är en god och fräsch middagsrätt där färsk grissida långbakas i ugn.

Ugnsstekt kotlettrad med ben
När man ska laga kotlettrad i ugn finns det några knep. Här hittar du dem samt receptet på hur man gör ugnsstekt kotlettrad med ben.

Galette med fläskfärs, ricotta och lök
Det här är en läcker och snabblagad galette med fläskfärs, ricotta och lök som görs med färdig smördeg. Servera den som en liten kvällsrätt eller på buffé.

Baconfylld fläskkarré med sparris, örtmajonnäs och tomater
Detta recept på baconfylld fläskkarré med sparris, örtmajonnäs och tomater är ett härligt middagsrecept som kan tillagas i ugn eller på grillen.
Våra mest populära recept

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.