Grillade glaserade skinkmedaljonger med kokosris och sparrisbroccoli

Skinkmedaljongerna är skivor av rullen en styckningsdetalj som styckas ut från skinkan. Köttet innehåller inte så mycket fett, så grilla varsamt och smaksätt med kryddor och glaze. Här får det grillade köttet sällskap av ett härligt ris och grillad broccoli.

Ingredienser

4 portioner

600 g skinkmedaljong, skivad

Kryddblandning:
1 tsk salt
½ tsk malen vitpeppar
½ tsk vitlökspulver
¼ tsk kanel

Glaze:
¾ dl honung
½ d hoisinsås
½ dl grovkornig senap
1 tsk sesamolja
½ tsk chilipulver

Kokosris:
2 dl rundkornigt ris
2 dl kokosgrädde
1 dl vatten
1 tsk salt
1 ½ tsk strösocker
1 dl svarta bönor, kokta
1 dl rostad lök

Sparrisbroccoli:
500 g sparrisbroccoli
2 tsk neutral olja
1 tsk salt

Du behöver också:
riskokare
köttermometer

Gör så här

Blanda samman salt, peppar, vitlök och kanel. Krydda köttet med blandningen och låt ligga och dra i 10 − 20 minuter. Blanda samman honung, hoisinsås, senap, sesamolja och chilipulver till glazen.

Kokosris: Blanda samman ris, kokosgrädde, vatten, salt och socker i skålen till en riskokare. Starta kokaren och låt riset koka klart. Rör om och låt riset vila i bunken 10−15 minuter. Vänd sen ner bönor och rostad lök, smaka av och justera kryddningen med salt.

Grilla sen köttet 10−15 minuter till innertemperatur 70° och pensla med glaze under tiden. Pensla sparrisbroccolin med olja. Lägg på grillen mot slutet av stekningstiden för köttet och se till att de får färg. Lyft av broccolin från grillen och strö över salt. Ta av köttet från grillen, pensla med glaze och servera med broccolin och kokosriset. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen