Grillade spareribs med Louisiana dirty rice | Svenskt Kött

Grillade spareribs med Louisiana dirty rice

Förkokta revbensspjäll tar inte så lång tid att grilla, så prova att koka dem innan du lägger dem på grillen. Dessa grillade spareribs med Louisiana dirty rice är cajunkökets svar på pytt i panna. Här serveras grillade spareribs, alltså tunna revbensspjäll, med dirty rice (som också kallas cajun rice). Man lägger helt enkelt ner de grönsaker och kryddor man råkar ha hemma i riset.

Ingredienser

4 personer

1,2 kg tunna revbensspjäll, spareribs
salt och vatten

Glaze:
2 vitlöksklyftor, hackade
4 krm paprikapulver
2 tsk strösocker
4 msk Worcestershiresås

Louisiana dirty rice:
2 dl parboiled ris
1 gul lök, finhackad
70 g majskorn, avrunna
1 sötpotatis, i små tärningar
1 tsk olja
240 g konserverade kidneybönor, avrunna
1 grön paprika, i små tärningar
1 krm grovmalen svartpeppar
1 ½ msk cajun kryddmix

Gör så här

Häll vatten och salt i en stor gryta och koka upp. Lägg ner revbensspjällen och sjud dem i ca 30 minuter. Ta upp dem och låt rinna av. Sätt i gång grillen eller värm ugnen till 220°.

Glaze: Blanda samman vitlöken med paprika, socker och Worcestershiresås.

Louisiana dirty rice: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Värm olja i en gryta och rosta lök, majs och sötpotatis i ca 5 minuter tills de får färg. Ta av från värmen och blanda ner i riset. Tillsätt bönor, paprika, peppar och cajun kryddmix.

Pensla revbenen med glazen och grilla dem i 5 minuter på varje sida, 10 minuter totalt. Toppa med grovt salt och pensla med glazen under tiden. Köttet ska bli genomstekt och mört.

Servering: Skär upp revbensspjällen och servera med riset.

FLER RECEPT

Rulla till toppen