En styckningsdetalj som kan skäras ut från skinkan kallas skinkrostbiff, eftersom köttet ungefär motsvaras av rostbiffen på nötkreaturet. Till den här rätten ska köttet marinera över natten och tillagningen tar upp till 4 timmar. Char siu är det traditionella kantonesiska sättet att tillreda grillat griskött, och här serverar vi det med traditionella kinesiska tillbehör.
Char sui av skinkrostbiff med mandarinpannkakor och grönsaker
Ingredienser
8 portioner
1, 2 kg skinkrostbiff
Marinad:
1 dl hoisinsås
2 msk japansk soja
1 msk mörk soja
1 msk neutral olja
1 dl flytande honung
2 tsk röd karamellfärg
2 msk farinsocker
1 tsk five spice kryddblandning
Tillbehör:
mandarinpannkakor
hoisinsås
gurka, strimlad
röd paprika, strimlad
purjolök, strimlad
korianderkvistar
Du behöver också:
grill med reglering av temperaturen
Gör så här
Blanda samman hoisinsås, soja, olja, honung, karamellfärg, farinsocker och five spice kryddblandning till marinaden. Lägg köttet i en påse med hälften av marinaden och låt ligga i kyl över natten.
Hetta upp grillen till 125 − 135°. Lägg köttet på upphettat grillgaller och grilla ca 1 timme. Pensla sedan med resterande glaze varje halvtimme tills köttet grillats till innertemperatur 65°. Det tar ytterligare 2 − 3 timmar.
Servering: Ta ut köttet, låt vila i smörpapper i 15 − 20 minuter. Förbered tillbehören under tiden. Skiva sedan köttet tunt och servera med tillbehören.
Tips
Skinkrostbiffen kan även tillagas i rök på samma sätt som i receptet ovan.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Asiatiska revbensspjäll char siu
Flankstek chimichurri med Moses kryddsmör och läckra grönsaker
Råraka med krispigt fläsk, picklade grönsaker och pepparrotskräm
Äggwraps med fläskkarré krispiga grönsaker och jordnötssås
Indisk gryta med strimlat innanlår av skinka och grönsaker
Svamp- och plommonfylld fläskkarré med ugnsrostade grönsaker och getostcrème