Sök bland våra recept​

Currymarinerade dubbla lammkotletter

Currymarinerade dubbla lammkotletter

Dessa currymarinerade dubbla lammkotletter kan du grilla antingen i grillpanna eller på utegrill, allt efter säsong och humör. Saffransris med russin och en kryddig yoghurtsås kompletterar måltiden. 

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine är en klassisk paj med tärningar av ost och rökt sidfläsk. Tillaga den i förväg, och servera med en enkel sallad till.

Pastrami

Hemlagad pastrami

Klassisk pastrami är kött som rimmas, kryddas och lättrökts. Detta kött skär man i tunna skivor och serverar som smörgåspålägg eller som kallskuret.

Gratäng på rimmad oxbringa, tomater och parmesan

Rimmad oxbringa passar fint ihop med både tomat och parmesan. Här får det bli en snabblagad gratäng, som du även kan göra på rester av oxbringa. Vill du servera djupfryst klyftpotatis till värmer du den i ugnen samtidigt som gratängen. 

Lammspett med halloumi och tomat med rotsakspytt

De här läckra spetten blir lika goda stekta som grillade i panna. Du kan också grilla dem på utegrill. En färgglad pytt till ser trevligt ut och smakar gott. 

Lammgryta på libanesiskt vis

Lammsteken är relativt mör, så den här grytan kokar du på 45 minuter. Tillbehör som couscous och kall yoghurtsås med örter ger härliga smaker från Libanon. 

Mingeltallrik med chilikotlett och skinkpaj

Tänkte du bjuda på mingel? Ibland kan det vara praktiskt att göra mingeltallrikar klara till gästerna. Här en med kotlett, skinkpaj, krämig örtröra och läckra tillbehör. 

Murarbiff med flaggris

Inte nog med att varje rissort har en egen färg, de smakar också helt olika. Till riset serveras en hett kryddad biffgryta. En kul rätt om du vill ha italiensk tema på middagen. 

Ljummen lammytterfilé med rädisor och matvetesallad

Den härlig sommarsallad där lammytterfilé får sällskap av matvete och krispiga rädisor. 

Strimlad högrevsgryta med syltlök

Högrev en är en härligt smakrik styckningsdel. Om den strimlas tunt går det att få köttet mört med en koktid kring 1 timme. En jättegod vardagsgryta! 

Merguezkorv med stekt paprika och potatisbakelse

En härlig paprikakryddad korvring som serveras med potatisbakelse och paprika. 

Rosépepparbiff med päron och ädelost

Rostas är en mör styckningsdetalj som inte behöver så lång tillagningstid. Tillsammans med färsk pasta blir den här lyxig även om den är snabblagad. 

Nya recept

Asiatiska grillspett med sesamfrö

Grillspett med asiatiska smaker som serveras med en fräsch sallad och nudlar. Du kan grilla antingen i grillpanna eller på utegrill, allt efter smak och säsong.

Calypsokryddad kotlett med örtcreme

En läcker kryddblandning, som du gör själv, smaksätter såväl kött som grönsaker i den här rätten. Du kan använda benfri kotlettrad, eller putsad kotlettrad, så kallad ytterfilé, av gris. 

Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen