
Sök bland våra recept
Gratinerad kotlett med provençalska örter
Kotlettrad som får sällskap av en härlig tomatsås och ett frasigt täcke av ströbröd och provençalska örter. Det blir 8 portioner av receptet, för lagar du en mindre bit finns det risk att köttet blir torrt.
Skink- och grönsaksterrin
Det här är en terrin som du gör av grönsaker och rökt skinka. Skär upp i portionsbitar eller skivor och servera som förrätt eller mingelmat.
Hanoikryddade fläskfärsbiffar med gurkdippsås och risnudlar
Marinad: Smält sockret försiktigt i fisksåsen. Låt kallna och blanda ned vitlök, schalottenlök, råsocker, resten av fisksåsen och salt. Lägg i köttet och blanda väl …
Grisbog med varm svamp- och pastasallad
En jätteläcker rätt att laga på hösten, när du har ett par nävar blandsvamp och lingon till hands. Den är vacker, god och framför allt snabblagad.
Glöggpastej med glöggelé
Glögg är en fin julkrydda som vi gärna använder till julbordets olika rätter. Här i en len pastej med glöggkryddad gelé. Du behöver såväl röd glögg som vit glögg till den här pastejen.
Biff Greta
Biff Greta kan också kallas Biff special. Det är en riktig gammaldags restaurangklassiker. Den sägs härstamma från stadshotellet i Karlstad, där den serverades som vickningsrätt. Originalet påminde mer om en omelett, därav förfarandet med att rulla den. Numera serveras ofta köttet i sin marinad bara stekt rätt upp och ner. Ibland serveras också en sky på kraftig oxbuljong till.
Lågtemperaturstekt oxfilé med rotfruktsgratäng och vitlökskesella
Det här är ett riktigt festrecept för 10 personer. Oxfilén är olika tjock i ändarna, men när man är många runt bordet det passar det bra att få köttskivor med olika stekningsgrad. Det är också praktiskt att tillaga köttet och gratängen samtidigt i ugnen. Bon appetit!
Gammaldags julkorv
Så här gör du äkta, gammaldags julkorv själv. I korven samlas alla de goda julsmakerna som nejlika, kryddpeppar, ingefära och kanel. Du får också tips på hur du bäst kokar korven.
Kryddig köttfärs med röda bönor
En supergod och snabblagad vardagsrätt med mustiga smaker.
Hamburgare i pitabröd med brie och tomatsalsa
En läcker lunch eller kvällsrätt är hamburgare i pitabröd. Här får den sällskap med brie och en läcker salsa.
Rimmad oxbringa med rotfrukter och örtkräm
Rimmad oxbringa är en gammal husmansklassiker. Den finns då och då att tillgå i charkdisken i välsorterade livsmedelsbutiker, så passa på att laga kokt rimmad oxbringa om du hittar den!
Skinkrulle med baconsås
Den här fyllda rullen med sin härliga baconsås är ett annorlunda alternativ till en klassisk söndagsstek. Den passar bra när ni är många runt bordet. Receptet kan dubbleras.
Nya recept
Grillad kalvkotlett med kryddsmör
Kalvkotlett är riktig lyxmat som blir himmelskt god om den grillas. Här får du tips på kryddning och ett läckert kryddsmör att servera till.
Ugnsbakad kalvhögrev med citroninlagda primörer, ägg av senapsgrädde och dillkrossad färskpotatis
En riktig sommarmiddag som består av kalvhögrev, som varsamt bakats i ugn, och citrondoftande primörer. Potatisen krossas med dill, smör och färsk lök. Receptet räcker till 6 personer, men kan dubbleras.
Snabb gulaschsoppa på nötfärs
En jättegod vardagssoppa med enkla ingredienser och enkel tillagning. Receptet kan dubbleras.

Ugnsstekt rumpstek, rösti och ört- och grönsaksbearnaise
Det här receptet kan du använda som grundrecept för ugnsstekt rumpstek. Rumpsteken, som skärs ut ur styckningsdetaljen rulle, hittar du ibland i köttdisken i välsorterade livsmedelsbutiker. På restaurang brukar rumpstek ofta serveras som en skiva stekt i panna, men hittar du rumpstek i bit är det ett utmärkt sätt att anrätta den här styckningsdetaljen.

Het rostbiffswok med nudlar
Det här är en riktigt snabblagad rätt med heta kinesiska smaker.

Nils-Emils lammgryta med Karl Johan-svamp
Det här är en riktigt klassisk höstgryta med lamm och Karl Johan-svamp som serveras med höstens goda, färska bönor.
Våra mest populära recept

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.