Sök bland våra recept​

Gratinerad kotlett med provençalska örter

Kotlettrad som får sällskap av en härlig tomatsås och ett frasigt täcke av ströbröd och provençalska örter. Det blir 8 portioner av receptet, för lagar du en mindre bit finns det risk att köttet blir torrt. 

Skink- och grönsaksterrin

Det här är en terrin som du gör av grönsaker och rökt skinka. Skär upp i portionsbitar eller skivor och servera som förrätt eller mingelmat. 

Hanoikryddade fläskfärsbiffar med gurkdippsås och risnudlar

Marinad: Smält sockret försiktigt i fisksåsen. Låt kallna och blanda ned vitlök, schalottenlök, råsocker, resten av fisksåsen och salt. Lägg i köttet och blanda väl …

Grisbog med varm svamp- och pastasallad

En jätteläcker rätt att laga på hösten, när du har ett par nävar blandsvamp och lingon till hands. Den är vacker, god och framför allt snabblagad. 

Glöggpastej med glöggelé

Glögg är en fin julkrydda som vi gärna använder till julbordets olika rätter. Här i en len pastej med glöggkryddad gelé. Du behöver såväl röd glögg som vit glögg till den här pastejen. 

Biff Greta

Biff Greta kan också kallas Biff special. Det är en riktig gammaldags restaurangklassiker. Den sägs härstamma från stadshotellet i Karlstad, där den serverades som vickningsrätt. Originalet påminde mer om en omelett, därav förfarandet med att rulla den. Numera serveras ofta köttet i sin marinad bara stekt rätt upp och ner. Ibland serveras också en sky på kraftig oxbuljong till.

Lågtemperaturstekt oxfilé med rotfruktsgratäng och vitlökskesella

Lågtemperaturstekt oxfilé med rotfruktsgratäng och vitlökskesella

Det här är ett riktigt festrecept för 10 personer. Oxfilén är olika tjock i ändarna, men när man är många runt bordet det passar det bra att få köttskivor med olika stekningsgrad. Det är också praktiskt att tillaga köttet och gratängen samtidigt i ugnen. Bon appetit! 

Gammaldags julkorv

Så här gör du äkta, gammaldags julkorv själv. I korven samlas alla de goda julsmakerna som nejlika, kryddpeppar, ingefära och kanel. Du får också tips på hur du bäst kokar korven. 

Kryddig köttfärs med röda bönor

En supergod och snabblagad vardagsrätt med mustiga smaker. 

Hamburgare i pitabröd med brie och tomatsalsa

En läcker lunch eller kvällsrätt är hamburgare i pitabröd. Här får den sällskap med brie och en läcker salsa. 

Rimmad oxbringa med rotfrukter och örtkräm

Rimmad oxbringa är en gammal husmansklassiker. Den finns då och då att tillgå i charkdisken i välsorterade livsmedelsbutiker, så passa på att laga kokt rimmad oxbringa om du hittar den! 

Skinkrulle med baconsås

Den här fyllda rullen med sin härliga baconsås är ett annorlunda alternativ till en klassisk söndagsstek. Den passar bra när ni är många runt bordet. Receptet kan dubbleras. 

Nya recept

Grillad kalvkotlett med kryddsmör

Kalvkotlett är riktig lyxmat som blir himmelskt god om den grillas. Här får du tips på kryddning och ett läckert kryddsmör att servera till. 

Ugnsstekt rumpstek, rösti och ört- och grönsaksbearnaise

Det här receptet kan du använda som grundrecept för ugnsstekt rumpstek. Rumpsteken, som skärs ut ur styckningsdetaljen rulle, hittar du ibland i köttdisken i välsorterade livsmedelsbutiker. På restaurang brukar rumpstek ofta serveras som en skiva stekt i panna, men hittar du rumpstek i bit är det ett utmärkt sätt att anrätta den här styckningsdetaljen.

Våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen