
Sök bland våra recept
Hamburger Asian
En hamburgare serverad i briochebröd med asiatiska smaker.
Tryckkokt oxkind med potatispuré och rårörda lingon
När du kokar i tryckkokare förkortas tillagningstiden avsevärt. Kött som oxkind, som innehåller lite fett och mycket bindväv, kokar på mindre än halva tiden. Här serverar vi oxkinden med potatispuré och rårörda lingon.
Fransk biffgryta
En lättlagad rätt som du snabbt fixar till medan riset kokar. Det franska är smaken av Herbes de Provence, en kryddblandning med olika örter.
Stekt T-benstek med grillad zucchini
Det här receptet kan du använda som grundrecept för stekning av T-benstek. T-benstek är styckningsdel som innehåller en skiva från biffraden och en mindre skiva från filén, sammanhållna av ett t-format ben. Antalet skivor du ska köpa beror på hur stora skivor du hittar. Oftast väger de mellan 300 och 400 g styck, så två skivor är lagom till 4 personer. Är benen stora får du göra en uppskattning och räkna bort vikten för dem.
Inbakad prinskorv
Gott och roligt! Servera inbakad prinskorv som rätt på buffé, på barnkalas eller som snacks till en drink. De passar också som natta-mat på den sena kalaset.
Lingongriljerad skinka med tranbärsjelly och basilikapinnar
Har du tröttnat på klassisk julskinka? Här kommer ett recept med ett helt annorlunda sätt att servera skinkan.
Risonisoppa med rimmad bog och salamichips
Rimmat bogfläsk eller picnicbog är bra att ha hemma på lut i kylen. Då går det snabbt att svänga ihop en läcker och värmande soppa. Toppa med ostkräm och salamichips.
Sommarskinka med kall örtsås
Rimmad skinka säljs numer inte bara till jul. Då och då hittar vi påskskinka, helgskinka eller sommarskinka i charkdisken. Det här är praktisk mat som räcker till många mål, matlåda eller smörgåspålägg.
Rostbiffssub
En matig macka kan smaka jättegott till lunch eller kväll, eller som matigt mellanmål. Gör rosbiffssub när du har rester över av rostbiff.
Terrine på oxbringa och gulbeta med pepparrotskräm
Det här är en terrine som passar bäst att servera på buffé eller som förrätt. Det är lite pyssel med den här rätten, men låt dig inte avskräckas. Inget är svårt att göra, och resultatet blir fantastiskt!
Oxkind i lergryta
Har du en lergryta i gömmorna? Eller har du hittat en på loppis? Oxkind passar förträffligt att tillaga i lergryta, eftersom köttet har mycket bindväv och därför passar bra för tillagning på lång tid och i fuktig värme. Låt dig inte avskräckas av tillagningstiden. Du kan göra en massa annat under den tid oxkinden står i ugnen. Här får du också en fin buljong att göra sås av.
Fylld lammstek med basilikasås och bulgur
Värm ugnen till 175°. Blanda samman rödlök, timjan och vitlök. Gör ett snitt i köttet, fyll med blandningen och krydda med salt och peppar. Bind …
Nya recept

Klopse – tyska frikadeller
Klopse, också kallat Königsberger Klopse, är en tysk rätt där köttbullar serveras i en krämig vit sås med kapris. Helt enkelt tyska frikadeller.
Nordafrikansk gryta med couscous
Den här grytan innehåller många mustiga kryddor, och passar fint att servera toppad med en klick svalkande yoghurt. En snabblagad vardagsmiddag.
Halstrad fläsklägg med honungsglaserade rotfrukter, senapskräm och timjanssky
Är rimmad, kokt fläsklägg festmat? Ja, verkligen! I alla fall serverad på det här festliga sättet, halstad och med ugnsbakade rotfrukter och en härlig senapskräm. Det går alldeles utmärkt att koka köttet dagen före serveringstillfället. Receptet är för 10 personer. Receptet vann silvermedalj i tävlingen Smarta Kocken 2006.
Rosmarinmarinerad putsad kotlettrad
Det här är perfekt bjudmat på buffé. Du gör köttet klart dagen före servering och skivar strax innan köttet ska läggas upp. Putsad kotlettrad kan du antingen köpa som den är, eller förädlad till ytterfilé av gris. Om du använder den senare av styckningsdetaljerna behöver du inte dela köttet.
Pulled pork i tortillabröd
Pulled pork kan serveras på många sätt. Det är trevligt att låta köttet vara en del av en plockmiddag, där var och en fyller sitt tortillabröd med valfria tillbehör.
Tonkatsu
Det här är en helt underbar japansk rätt som du kan bjuda på när du vill ha minsta möjliga besvär i köket och mesta möjliga beröm från dina gäster.
Våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.