När du kokar i tryckkokare förkortas tillagningstiden avsevärt. Kött som oxkind, som innehåller lite fett och mycket bindväv, kokar på mindre än halva tiden. Här serverar vi oxkinden med potatispuré och rårörda lingon.
Tryckkokt oxkind med potatispuré och rårörda lingon
Ingredienser
4 portioner
2 oxkinder
1 flaska rött vin
1 morot, skuren i 2 cm bitar
1 gul lök, skuren i 2 cm bitar
3 vitlöksklyftor, delade
1 lagerblad
1 kvist färsk timjan
Potatiscrème:
200 g mandelpotatis, skalad
1 dl grädde
2 tsk smör
riven muskotnöt
1 dl rårörda lingon
Du behöver också:
en tryckkokare
Gör så här
Krydda oxkinderna med salt och peppar och lägg dem i tryckkockaren. Tillsätt vin, morot, lök, vitlök, lagerblad och timjan. Koka under tryck 1 ̶ 1 ½ timme, beroende på typ av tryckkokare.
Potatispuré:
Koka potatisen mjuk. Koka upp grädde, smör och riven muskotnöt. Vispa med potatisen till en slät puré. Krydda med salt och peppar.
Ta upp köttet och plocka ner det i mindre bitar. Sila buljongen och koka ner till ⅓. Buljongen ska få en simmig konsistens. Vänd ner köttet i buljongen och krydda med salt och peppar.
Servering:
Lägg potatispurén i 4 djupa tallrikar. Fördela köttet på toppen och avsluta med en klick syrliga rårörda lingon.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Lågtempad nötstek i ugn med potatispuré och svampsås
Tryckkokt högrev med gräddsås, dillstompad potatis och fänkål
Oxkind i lergryta
Kåldolmar med kokt potatis och lingon
Bräserad oxkind med citronpotatispuré och picklad fänkål med rålakrits
Rödvinsbräserad högrev, ragu på rökt sidfläsk och potatispuré med svecia