Har du tröttnat på klassisk julskinka? Här kommer ett recept med ett helt annorlunda sätt att servera skinkan.

Har du tröttnat på klassisk julskinka? Här kommer ett recept med ett helt annorlunda sätt att servera skinkan.
1 liten hel kokt skinka ca 2 ½ kg eller
1 kokt eller ugnsbakad rimmad skinka, svålfri
Tranbärsjelly:
4 gelatinblad
2 ½ dl tranbärsjuice
2 msk rött portvin
Griljering:
½ dl lingonsylt
2 msk grovkorning senap
½ tsk malen kryddpeppar
2 krm malen koriander
2 msk råsocker
Basilikapinnar:
2 plattor djufryst smördeg
20 g färska basilikablad
50 g smör
1 ägg
1 msk sesamfrö
Tranbärsjelly:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm juice och vin och smält gelatinet i blandningen. Låt svalna något och häll blandningen i en form. Täck med plastfolie och ställ kallt minst 2 timmar Värm en smal kniv i varmt vatten och lossa jellyn runt kanterna.
Basilikapinnar:
Värm ugnen till 250°. Tina smördegen och kavla ut något. Mixa basilika och smör och bred på den ena smördegsplattan. Lägg den andra över och skär 1 ½ cm breda remsor. Vrid remsorna till spiraler, pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrö. Grädda ca 8 minuter. Låt svalna på galler.
Griljering:
Värm ugnen till 200°. Mixa lingon, senap och kryddor. Bred blandningen på skinkan och strö över socker. Griljera ca 10 minuter. Låt skinkan svalna.
Servering:
Skär upp skinkan i tunna skivor och servera den med tranbärsjelly och basilikapinnar.