Värm ugnen till 125°.
Rotfruktsgratäng:
Smörj en ugnssäker form och lägg i rotfrukter och purjolök. Krydda med salt och peppar. Häll på grädde och strö över ost.
Krydda köttet med salt och peppar, och lägg det i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer på det tjockaste stället.
Ställ in köttet och rotfruktsgratängen i ugnen, och tillaga tills termometern visar 60°. Stektid cirka 1 ½ timme. Ta då ut köttet och låt det vila ca 15 minuter. Sätt ugnen på grill så att gratängen får färg.
Vitlökskesella:
Blanda samman kesella med vitlök, persilja, salt och peppar. Ställ kallt till servering.
Servering: Skär köttet i skivor och lägg det i en rad ovanpå rotfruktsgratängen. Strö över hackad persilja. Klicka på vitlökskesellan eller servera den till.