
Sök bland våra recept
Picnicbogsgryta med ärtris
Denna picnicbogsgryta med ärtris är en snabblagad gryta med färsk picnicbog och grönsaker. En perfekt vardagsmiddag.
Italienska köttbullar
Snabbt och lätt lagar du de här ört- och parmesankryddade köttbullarna, som du serverar med färdig tomatsås och pasta. En toppenrätt som är god och lättlagad, och som går snabbt att göra.
Grillstek av rostbiff
Det tar lite tid och kräver både mod och försiktigt handlag att grilla en hel bit rostbiff. Men o, så gott det blir! Här får du också recept på världens enklaste och godaste grillsås.
Tunna revbensspjäll med zucchinisallad
Tunna revbensspjäll köper vi ibland färdiggrillade i delikatessdisken. Men nog kan det vara kul att prova att laga dem själv? De här spjällen steks i ugn med en härlig kryddblandning med het ancho-chili, och serveras med en fräsch sallad och sötsur sås.
Wokad lövbiff i sötsur sås
Det här är nog världens snabbaste allt i ett-wok. Perfekt att bjuda på när du kommer hem i sista minuten.
Saltrulle
Rullen är en hård muskel från nötkreaturet, men den går att tillaga så att den blir ytterst mör och välsmakande – som i detta recept på saltrulle.
Lardostekt lammfilé med majskräm och lammsky
Om du lyckats hitta delikatessen lammfilé och gillar att pyssla i köket är det här receptet för dig! Lammfilén är smältande mör och behöver bara kort tillagningstid. Här tas även paryrerna tillvara i den läckra skyn och köttet med en mängd läckra tillbehör.
Stek på picnicbog med äppelsky
Griskött och äpple är goda kamrater i smaksammanhang. Här får köttet sällskap av just äpple, både i skyn och som tillbehör.
Lammfrikassé med örtsmak
En härlig frikassé på lammbog, som får fin smak av rotfrukter, purjolök och örter. Om du inte vill söt smak på såsen, hoppa bara över sockret.
Revbenssspjäll allt i ett
Till dessa revbenssspjäll allt i ett steker man revbensspjäll, potatis och grönsaker tillsammans i ugnen. Smidigt, enkelt och gott.
Ört- och skinkgratinerade kotlettmedaljonger
Till den här rätten kan du använda putsad kotlettrad , så kallad ytterfilé av gris, skuren till fina medaljonger. Gratängtäcket sätter smak coh färg på den här snabblagde rätten.
Julköttbullar utan ströbröd
Köttbullar hör julen till. De är en självklarhet på julbordet och går utmärkt att laga i förväg och frysa. Dessa julköttbullar utan ströbröd är glutenfria.
Nya recept

Barbeque beef brisket (pulled beef på bringspets)
Pulled pork (mjukkokt kött, så mjukt att det går att dra isär med en gaffel) blev väldigt populärt i vårt avlånga land, och strax fick vi även stifta bekantskap med pulled beef. Den här rätten, barbeque brisket, kan du laga i förväg och bara värma upp strax före servering. Ett långkok som blir snabbmat!

Grytstekt oxbringa med ben och smörsvängda betor
Denna grytstekt oxbringa med ben och smörsvängda betor kan du antingen låta koka på låg värme i ugn, eller på spisen. Det här receptet kan du också använda som grundrecept för grytstekt oxbringa.

Njursauté
Njure brukar man ofta servera sauterad, det vill säga stekt i fett i mycket het panna. En god sås blir det i den här rätten, som serveras med potatis och kål.

Köttsoppa med rotfrukter och ärtor
Bogbladsplatta av nöt är en styckningsdel som du kan hitta i manuell köttdisk. Den kommer från nötkreaturets framdel och är något hårdare i konsistensen.

Grillad secreto med tomatsallad
Halsbit eller secreto, det spanska namnet som syftar till grisens hemlighet, är en mör och fin styckningsdetalj som du kan hitta i välsorterade köttbutiker eller beställa butiker med manuell köttdisk. Den styckas ut på spanskt manér och passar fint att lägga på grillen, på grund av att den är duktigt marmorerad. Du kan använda det här receptet som grundrecept för grillad halsbit.

Grillade racks av gris med coleslaw
Racks av gris, kotlettrad med extra långa ben, hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker och saluhallar. Racks kan även skäras ut till kotletter med långa ben, som fungerar som ett handtag när du ska gnaga på benet. Grilla eller stek kotletterna, och glöm inte att svepa benet i folie för att skydda det från att bli bränt undet tillagningen.
Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.