
Sök bland våra recept
Fylld schnitzel med sharonfrukt
Skinkschnitzel är en vanlig styckningsdetalj som vi ofta hittar i köttdisken. Jättegod att steka eller panera, men ibland är det gott med omväxling. Här får du tips på en läcker fyllning som gör schnitzlarna till en riktig festrätt.
Saltimbocca av kotlett med svamppasta
Det här receptet har lite italiensk inspiration men vi har låtit de svenska råvarorna ha huvudrollen. En härlig rätt att laga på sensommaren eller hösten när färsk svamp finns att tillgå såväl i skogen som på torget.
Grillspett
Det här är ett grundrecept på grillspett av antingen gris, nöt eller lammkött. Du får också förslag på goda grillsåser att servera till.
Karré med valnötstäcke
Visst passar fläskkarré som söndagsmiddag! Till exempel om du låter den få ett frasigt täcke med bröd, persilja och valnötter, och gratinerar den i ugnen.
Annorlunda griljeringar till julskinkan
Ibland är det kul att bryta gamla traditioner och till exempel griljera julskinkan på ett nytt sätt. Här kommer tre olika förslag, samtliga räcker till en julskinka på ca 2−3 kilo.
Skinkspett spett med pärlcouscous och harissadressing
Att servera spett i glas med en vacker sallad ser läckert ut, både på buffébordet eller framdukat som en portion som förrätt. Receptet har tagits fram i samarbete med Malin Söderström.
Enkel köttgragu med pasta
Den här snabblagade middagen fixar du till när du har rester av tillagad högrev.
Bräserad flankstek
Allt sedan flankstek började styckas ut och säljas i vårt land har det blivit allt mer populär. Vi lägger den gärna på grillen, men den passar även för tillagning i fuktig värme. Det här är ett enkelt recept som ger fantastiskt gott resultat.
Nötbog i ugn med rotsaker
Nötbog i ugn med rotsaker och senapssås är en härlig söndagsstek där allt lagas i ugnen. Bogen innehåller mycket bindväv och behöver tillagas i fuktig värme.
Pastej och sylta på gris med äpple, rostad lök, jordärtskockskräm och blommig sallad
Det här är en förrätt till midsommarmiddagen som kräver en del pyssel. Du kan dock göra klart allt utom salladen i förväg.
Macka med grillad falukorv, rucola, rödlök och senap
En snabblagad lunch- eller kvällsrätt när du är sugen på en macka, men ändå behöver något tillagat. Här slår du två flugor i en smäll.
Köttfondue på klassiskt vis
Köttfondue är en härlig rätt där man samlas runt värmekällan och var och en tillagar sin egen mat vid bordet.
Nya recept

Märgkoppar med lökmarmelad
Märgkoppar, alltså ben från nötkreaturet med rikligt med märg inuti, blir här till en läcker förrätt eller bufférätt. De ugnsstekta märgkopparna serveras med lökmarmelad och rostat bröd. Antingen kan man äta märgen med tesked, direkt ur koppen, eller bre den på det rostade brödet.

Galbi – grillad revbensstek av nöt på koreanska
Det här är mat för många, receptet ger 10 portioner. Det är ett exempel på mat som bör laga i många portioner för att smaken ska bli optimal, så passa på att bjuda in gäster till middagen. Revbensstek av nöt kan du förbeställa i den manuella köttdisken. Beräkna 250 g per person, eftersom benen väger en del.

Grillad fjäderbladsbog med gremolatasmör, rostad potatis och småtomater
Fjäderbladsbog är det svenska namnet på den här styckningsdetaljen. Köttet har en sena mitt i skivan, den tar man bort när man äter det.

Ugnsstekt bogrulle med rotfrukter
Bogrulle är inte lika hård som rullen som sitter baktill på nötkreaturet. Den är mycket användbar som en liten nötstek, långsamt stekt på låg temperatur. Samtidigt ugnsbakar vi läckra rotfrukter, och får en fin sky på köpet som går att använda till sås.

Friterad lammbräss på ljummen sallad
Lyckliga du om du hittat lammbräss! Här får du ett förslag på hur du kan anrätta den här delikatessen som en aptitretande förrätt. Den serveras panerad och friterad på toppen av en ljummen sallad, salade tiède .

Fajitas på marinerad mellangärde
Nu hittar vi flankstek nästan i alla livsmedelsbutiker, och det har blivit dags att pröva en liknande styckningsdetalj, mellangärde. Den styckas ut efter amerikansk modell, där den kallas skirt steak. Den har blivit populär att grilla, men passar även som fyllning i fajitas. Hittar du inte mellangärde, använd flankstek, men då behöver du öka på tillagningstiden.
Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.