En härlig rätt från det koreanska köket. Namnet betyder ’eldkött’ och hänvisar till att köttet enligt tradition ska grillas över koleld. Köttet ska djupfrysas före tillagning så att det går lättare att skiva tunt.

En härlig rätt från det koreanska köket. Namnet betyder ’eldkött’ och hänvisar till att köttet enligt tradition ska grillas över koleld. Köttet ska djupfrysas före tillagning så att det går lättare att skiva tunt.
4 portioner
500 g entrecôte
Marinad:
1 päron, finhackat
2 msk purjolök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk ingefära, riven
1 dl kinesisk soja
1 msk strösocker
2 krm malen svartpeppar
2 msk sesamolja
Tillbehör:
2 msk sesamfrön, rostade
1 gul lök, skivad
8 champinjoner, skivade
2 huvuden bladsallat
sojabönpasta
inlagda grönsaker (kimchi)
kokt jasminris
Frys in köttet. Köttet går lättast att skiva när det är lättfryst. Skär det frysta köttet i lövtunna skivor.
Blanda samman ingredienserna till marinaden och blanda dem med köttskivorna i en form. Täck med plastfolie och ställ in i kylen för ca 6 timmars marinering.
Stek det marinerade köttet i olja het gjutjärnspanna. Stek först allt kött och håll det varmt. Stek sedan svamp och lök.
Bottna varje skål med sallat och kokt jasminris. Lägg på köttet, löken och svampen. Toppa med sesamfrön och servera genast med sojabönpasta och kimchi.
Tips:
Köttet kan även tillagas på bordsgrill. Lägg upp det marinerade köttet vackert på ett fat, strö över sesamfrön och dekorera med lök och champinjoner. Var och en tar sedan för sig och steker själv sitt kött, sin svamp och sin lök på grillens häll. Servera tillbehören till.