Sök bland våra recept​

Sockerstekt fläskfärs i salladsblad

Tacos i alla ära, men nog är det kul att variera fredagsmyset. I det här receptet sveper vi in färs i salladsblad istället för i bröd och serverar med goda tillbehör. Var och en gör sitt eget paket och väljer det man gillar bäst. 

Stekt biff i skivor

Det här receptet kan du använda som grundrecept för att steka biff i panna. Här är det tjockleken på köttskivan som avgör hur lång tid den ska tillagas. Välj passande tillbehör i ingredienslistan.

Helstekt oxfilé

Helstekt oxfilé i ugn

Oxfilé blir bäst på låg temperatur i ugnen. Detta recept på helstekt oxfilé kan du använda som grundrecept när du vill steka en hel bit oxfilé i ugnen.

Tacos med köttfärs och klassiska tillbehör

Tacos med köttfärs och klassiska tillbehör

Tacos är synonymt med klassiskt fredagsmys, framför allt i svenska svenska familjer. Här hittar du recept på tacos med köttfärs och klassiska tillbehör. Du får också tips på vad du kan göra med taco-resterna. 

Stekt fläsk med zucchiniplättar

Goda, frasiga plättar på zucchini serveras här med knaprigt sidfläsk eller bogfläsk. Passa på när det finns gott om zucchini, på sensommaren, och laga den här enkla men supergoda rätten. 

Filéspett med rostad paprikasallad, grillad bakpotatis och grillad lime

Filé passar alldeles utmärkt att grilla för hemmakocken. Alla tre djurslagen gris, nöt och lamm lämpar sig för att grilla på spett. Det enda du behöver tänka på är att använda samma köttslag på hela spettet, annars blir köttet ojämnt stekt på grund av olika tillagningstider. När det gäller lamm kan det vara svårt att få tag på äkta filé. Då går det alldeles utmärkt att ersätta med ytterfilé, som egentligen är putsad kotlettrad.

Het mexikansk gratäng

Chilikryddat kött och het sås bjuds vi på i den här lättlagade allt i ett-gratängen. Praktiskt och snabblagat- och gott, förstås!

Klassisk pytt i panna

En klassisk pytt i panna är god och enkel vardagsmat. Det är också ett bra sätt att ta vara på resterna. Här hittar du receptet och tips på kött att välja.

Bulgogi (Koreanskt eldkött)

En härlig rätt från det koreanska köket. Namnet betyder ’eldkött’ och hänvisar till att köttet enligt tradition ska grillas över koleld. Köttet ska djupfrysas före tillagning så att det går lättare att skiva tunt.

Danska frikadeller med gräddsås, rotselleri och potatis

Danska frikadeller med gräddsås, rotselleri och potatis

Dessa danska frikadeller med gräddsås, rotselleri och potatis är en god husmansrätt att servera som vardagsmiddag.

Lammracks med Västerbottenspolenta och tomatolja

Lammkött, som har mycket smak i sig, tål tuffa smaker som Västerbottensost och tomat, som fint balanserar med såväl sötma som syra. 

Köttsoppa med klimp

Det här är traditionell svensk husmanskost, kött med ben som ger en fantastisk buljong med mycket umamismak. För extra mättnad kan du servera gammaldags klimp i soppan.

Nya recept

Bräckt nöttunga med smörfräst spenat

Det blir allt mer vanligt med att ta tillvara på alla delar av ett djur. Då kommer gamla recept till heders igen, som till exempel kokt tunga. Här får den trendig inramning av smörfräst spenat och persiljekryddat potatismos. 

Tagliatelle med sås på lammnjure

I takt med att vi blir allt mer medvetna om hur viktigt det är att ta vara på allt ätbart från varje djur får vi möjlighet att köpa även ovanliga delar som lammnjure i välsorterade charkbutiker. Gör till exempel en snabblagad och läcker sås till pasta av lammnjure och lammkorv. 

Helstekt skomakarbit med grillade tomater

Skomakarbit är en av de styckningsdetaljer som finns med på den nya svenska styckningsschemat. Du kan fråga efter den i butiker med manuell köttdisk. Det här receptet kan du använda som grundrecept för helstekt skomakarbit.

Grillat rostlock (picanha) med chimichurri

Rostlock kallas för picanha på portugisiska. I Portugal, liksom i övriga Sydamerika, grillar man gärna den här smakrika styckningsdetaljen på utegrill och serverar den med chumichurri, en het grillsås. 

Våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen