Fylld schnitzel med sharonfrukt

Skinkschnitzel är en vanlig styckningsdetalj som vi ofta hittar i köttdisken. Jättegod att steka eller panera, men ibland är det gott med omväxling. Här får du tips på en läcker fyllning som gör schnitzlarna till en riktig festrätt. 

Ingredienser

4 portioner

4 skinkschnitzlar à 125 g
salt och malen vitpeppar
1 msk smör

Fyllning:
1 purjolök, strimlad
1 msk smör
1 sharonfrukt eller persika, i små bitar
1 msk färsk ingefära, riven
½ röd spansk peppar, hackad
1 krm malen spiskummin
½ msk honung

Till servering:
250 g jasminris
salt
1 tk gurkmeja

Gör så här

Börja med att koka riset i saltat vatten och rör ner gurkmejan.

Fyllning:
Fräs purjolöken mjuk i smör. Tillsätt sharon, ingefära, chili, spiskummin och honung. Fyll schnitzlarna med hälften av fyllningen och fäst med tandpetare. Spara resten av fyllningen.

Krydda schnitzlarna med salt och peppar och stek dem i smör, 3 minuter per sida.

Servera resten av fyllningen till schnitzlarna och riset.

FLER RECEPT

Rulla till toppen