Skinkschnitzel är en vanlig styckningsdetalj som vi ofta hittar i köttdisken. Jättegod att steka eller panera, men ibland är det gott med omväxling. Här får du tips på en läcker fyllning som gör schnitzlarna till en riktig festrätt.
Fylld schnitzel med sharonfrukt
Ingredienser
4 portioner
4 skinkschnitzlar à 125 g
salt och malen vitpeppar
1 msk smör
Fyllning:
1 purjolök, strimlad
1 msk smör
1 sharonfrukt eller persika, i små bitar
1 msk färsk ingefära, riven
½ röd spansk peppar, hackad
1 krm malen spiskummin
½ msk honung
Till servering:
250 g jasminris
salt
1 tk gurkmeja
Gör så här
Börja med att koka riset i saltat vatten och rör ner gurkmejan.
Fyllning:
Fräs purjolöken mjuk i smör. Tillsätt sharon, ingefära, chili, spiskummin och honung. Fyll schnitzlarna med hälften av fyllningen och fäst med tandpetare. Spara resten av fyllningen.
Krydda schnitzlarna med salt och peppar och stek dem i smör, 3 minuter per sida.
Servera resten av fyllningen till schnitzlarna och riset.