Fjärilskotletter kan antingen vikas ut till formen av en fjäril, eller fyllas med något gott, som i det här receptet. Smakerna är typiska medelhavssmaker, fetaost, örter, oliver, färsk spenat och pinjenötter.

Fjärilskotletter kan antingen vikas ut till formen av en fjäril, eller fyllas med något gott, som i det här receptet. Smakerna är typiska medelhavssmaker, fetaost, örter, oliver, färsk spenat och pinjenötter.
4 portioner
4 fjärilskotletter á 125 g
salt och malen svartpeppar
2 msk smör
Fyllning:
100 g fetaost
1 msk oregano, hackad
1 msk timjanblad, repade
10 urkärnade svarta oliver, finhackade
Spenatpasta:
250 g fusilli
150 g färsk spenat, finhackad
1 dl crème fraiche
2 msk gräslök, hackad
salt och malen svartpeppar
20 g rostade pinjenötter
Mosa osten. Blanda samman ost, kryddor och oliver. Putsa fettkanten på kotletterna och gör några snitt i den. Lägg fyllning på ena halvan. Vik ihop och fäst med tandpetare.
Koka pastan i saltat vatten. Blanda samman spenat och crème fraiche. Värm och tillsätt gräslök. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner pastan.
Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek dem ca 3 minuter per sida. Servera genast med spenatpastan.