Marinad:
Blanda samman lime, socker och peppar och pensla spjällen. Låt ligga kallt över natten.
Värm ugnen till 200º.
Kryddblandning:
Sjud chili och lök i vatten 8 minuter. Låt svalna och mixa med vitlök, socker, salt och peppar. Koka ihop tomaterna tills de tjocknat något. Tillsätt chiliblandningen och sjud alltsammans 5 minuter. Lägg spjällen i en långpanna, bred på blandningen och stek i ugn ca 1 timme.
Sötsur sås:
Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp och sjud några minuter. Servera såsen ljummen eller kall.
Zucchinisallad:
Förväll zucchinin i vatten några minuter tills skivorna blivit mjuka men fortfarande har tuggmotstånd. Varva zucchini, avokado och ost i en skål. Blanda samman olja, vinäger, salt och socker till en dressing och häll den över grönsakerna. Strö över koriander och flingsalt.
Servering:
Skär upp spjällen till ribbor mellan varje ben och servera dem
Tips:
Byt ut revbensspjällen mot kamben