Sök bland våra recept​

Lamm i dillsås med bräserade morötter och citronpotatis

Lamm i dillsås med bräserade morötter och citronpotatis

Detta lamm i dillsås med bräserade morötter och citronpotatis är en annorlunda variant på husmansrätten dillkött.

Vitlökssoppa med lammfärsspett

Vitlökssoppa med lammfärsspett

Nog känns det lite vardagslyxigt att servera läckra små spett till en tallrik soppa. Värmande en kylig dag.

Rosmarinstekt lammstek

Rosmarin är en välkänd lammkrydda. Här får en stor, härlig stek smak av den välsmakande örtkryddan. Receptet är för 10 portioner. 

Dragondoftande kotlett

Dragondoftande kotlett med champinjonsås

Dragondoftande kotlett med champinjonsås går snabbt att laga men känns ändå festligt. Bra till en lyxig vardagsmiddag eller när helgmaten ska gå fort.

Ceasars spanska oxstek

Ceasars spanska oxstek

Ceasars spanska oxstek här är något för dig som gillar stek med sås och potatis. Såsen till den här steken, som är ett gammalt Carl Butler-recept, består av mustiga, vinkokta grönsaker som mixas till en fräsch sås.

Friterad fläskkarré med grönsaks- och nudelwok

Panko, det japanska ströbrödet, gör panerad och friterad mat extra krispig. Här får fläskkarré först ligga i citrusmarinad innan den friteras. Till köttet njuter vi av en krispig wok med teriyakisås. 

Biff med pepparrot och rå äggula

En snabblagad biffklassiker som kanske passar bäst för vuxna. 

Andreas sommarsallad med stekt kalvbräss

Ett recept för dig som lyckats hitta den ovanliga ingrediensen kalvbräss. Här serveras den i en läcker sallad med ätbara blommor och en sky smaksatt med champagnevinäger.

Gulaschsoppa med yoghurt

Det här är en klassisk soppa som serveras i Österrike och Ungern. En soppa som många förknippar med sportlov i Alperna. Den smakar jättegott en kylig dag, oavsett om du bara tagit en promenad i vintervädret eller kastat dig nerför en brant på skidor. 

Hamburgare Italia

Hamburgare är både gott och snabblagat. Här kommer en variant med italienska smaker och tillbehör. 

Chateaubriand med champinjonsmörsås

Ingen vet riktigt varför rätten heter chateaubriand, men den består av en knubbig bit oxfilé av mittbiten, som steks hel. Den här rätten är en riktig restaurangklassiker. Här serverar vi med en smörsås med champinjoner, men chateaubriand kan också serveras med pommes frites och kryddsmör.

Äppelfläsk

Äpple, fläsk och lök är goda kamrater, som här samsas i en god panna. Passa på att laga äppelfläsk under skördesäsongen, när såväl äpplen som lök är som bäst. 

Nya recept

Fläskkarré i ugn

Fläskkarré i ugn

Denna fläskkarré i ugn är en typisk söndagsstek med måndagsrester. Till köttet väljer du dina favoriter av färska örter Köttet räcker till två måltider.

Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen