
Sök bland våra recept
Lamm i dillsås med bräserade morötter och citronpotatis
Detta lamm i dillsås med bräserade morötter och citronpotatis är en annorlunda variant på husmansrätten dillkött.
Vitlökssoppa med lammfärsspett
Nog känns det lite vardagslyxigt att servera läckra små spett till en tallrik soppa. Värmande en kylig dag.
Rosmarinstekt lammstek
Rosmarin är en välkänd lammkrydda. Här får en stor, härlig stek smak av den välsmakande örtkryddan. Receptet är för 10 portioner.
Dragondoftande kotlett med champinjonsås
Dragondoftande kotlett med champinjonsås går snabbt att laga men känns ändå festligt. Bra till en lyxig vardagsmiddag eller när helgmaten ska gå fort.
Ceasars spanska oxstek
Ceasars spanska oxstek här är något för dig som gillar stek med sås och potatis. Såsen till den här steken, som är ett gammalt Carl Butler-recept, består av mustiga, vinkokta grönsaker som mixas till en fräsch sås.
Friterad fläskkarré med grönsaks- och nudelwok
Panko, det japanska ströbrödet, gör panerad och friterad mat extra krispig. Här får fläskkarré först ligga i citrusmarinad innan den friteras. Till köttet njuter vi av en krispig wok med teriyakisås.
Biff med pepparrot och rå äggula
En snabblagad biffklassiker som kanske passar bäst för vuxna.
Andreas sommarsallad med stekt kalvbräss
Ett recept för dig som lyckats hitta den ovanliga ingrediensen kalvbräss. Här serveras den i en läcker sallad med ätbara blommor och en sky smaksatt med champagnevinäger.
Gulaschsoppa med yoghurt
Det här är en klassisk soppa som serveras i Österrike och Ungern. En soppa som många förknippar med sportlov i Alperna. Den smakar jättegott en kylig dag, oavsett om du bara tagit en promenad i vintervädret eller kastat dig nerför en brant på skidor.
Hamburgare Italia
Hamburgare är både gott och snabblagat. Här kommer en variant med italienska smaker och tillbehör.
Chateaubriand med champinjonsmörsås
Ingen vet riktigt varför rätten heter chateaubriand, men den består av en knubbig bit oxfilé av mittbiten, som steks hel. Den här rätten är en riktig restaurangklassiker. Här serverar vi med en smörsås med champinjoner, men chateaubriand kan också serveras med pommes frites och kryddsmör.
Äppelfläsk
Äpple, fläsk och lök är goda kamrater, som här samsas i en god panna. Passa på att laga äppelfläsk under skördesäsongen, när såväl äpplen som lök är som bäst.
Nya recept

Baconlindad fläskfilé med lönnsirapsbakad fänkål, äpplen och pikant dijonkräm.
Daniel Crespis recept på baconlindad fläskfilé med lönnsirapsbakad fänkål är en riktig smakbomb.

Påskschnitzel på gris med stekt ägg, sardeller och brynt kaprissmör.
Daniel Crespi har skapat denna påskschnitzel på gris med stekt ägg, sardeller och brynt kaprissmör. Klassisk svensk garnering med en påskig tvist.

Gratäng med råkorvsfärs, färska tortellini, spenat och tomatsås
Gratäng med råkorvsfärs och färska tortellini är en utsökt middag! Testa redan ikväll.

Fläskkarré i ugn
Denna fläskkarré i ugn är en typisk söndagsstek med måndagsrester. Till köttet väljer du dina favoriter av färska örter Köttet räcker till två måltider.

På plåten: fläskkotlett med crunch på äpple och pumpafrön med honungs- och senapsrostade rotfrukter
Fläskkotlett med crunch är en rätt där äpple, senap och honung är goda kamrater till griskött, och där köttet får sällskap av alla smakerna.

Glömt lamm med pasta, gremolata och riven ost
Glömt lamm med pasta är en utsökt lammrätt. Lammköttet står i ugnen ganska länge, därav kan man nästa tänka att köttet glömdes bort i ugnen.
Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.