
Sök bland våra recept
Grillad limemarinerad fläskkarré
Fläskkarré är en av våra grillfavoriter på sommaren. Den passar fint att marinera i en limemarinad som ger härlig syra.
Grillade skivor av lammstek
Det här är lammets svar på flinta-stek. Härliga tjocka skivor av lammsteken med ett fint ben i mitten. Köttet får smak av en härlig marinad och serveras med lökkompott och ett lent palsternacksmos.
Hemlagad blodpudding
Det blir allt mer populärt med ’nose to tail’-matlagning, det vill säga att det blir viktigt att ta tillvara allt som varje djur kan ge, även innanmat och blod. Förr var det en självklarhet, och kanske är det snart så igen? Här kommer receptet på hemlagad blodpudding.
Revbensspjäll provencale
Namnet provencale brukar betyda att det är vitlök i receptet. Här är det revbensspjäll som kryddas med vitlök och örter, och bakas smältande möra i ugn.
Örtöverbakad kotlettrad, pommes med svartrot och pumpasås
Putsad kotlettrad (ytterfilé) av gris är n bra styckningsdetalj att laga den här lite ovanliga rätten av. Balnda samman färdiga pommes frites med svartrötter och servera hela härligheten med en len pumpasås. En riktig rätt för en skördefest.
Klassisk svensk råbiff
Enligt originalreceptet ska en klassisk svensk råbiff göras på oxfilé, numera är innanlåret så fint, att det går precis lika bra att använda det. Klassiska tillbehör till svensk råbiff är rödbetor, kapris och saltgurka.
Ljummen lammsallad med smak av Japan
I den här salladen använder vi lammentrecote i tunna skivor. Rätten kan även lagas av överbliven lammstek i tunna skivor, och blir då en härlig vardagsrätt.
Gulaschgryta med potatis och morötter
En härlig allt i ett-gryta med kött, grönsaker och rotfrukter.
Köttbullar eller pannbiffar
Det finns en mängd olika sätt att göra köttbullar eller pannbiffar på. I den här smeten drygas köttet ut med havregryn. Forma färsen till köttbullar eller pannbiffar, allt efter lust och humör.
Kassler i rågbröd
En härlig macka på rågbröd med nystekta skivor av kassler, pepparrotsdressing och gröna blad. Vill du ta med mackan på utflykt passar det att packa bröd och grönsaker och grilla kasslerskivorna på engångsgrill.
Ugnsbakad vitlöksspäckad kotlettrad med örter och nejlika
Ugnsbakad vitlöksspäckad kotlettrad med örter och nejlika passar bra som helgmiddag. Detta goda kött serveras med ugnspotatis, brysselkål och senapscrème.
Ost- och lammsnittar
De här små snittarna blir perfekt mingelmat. Passa på att laga dem i jultid, när det finns god lammfiol att tillgå.
Nya recept
Mammas skrynkliga ärter med rökt sidfläsk
Det här är en smakförhöjare och tillbehörsrätt som du kan servera till korv, stek eller något annat. Den är också en trevlig rätt att servera på buffé.

Karré med vinbärssås
När det är säsong för röda vinbär är det härligt att kunna bjuda på en syrlig vinbärssås till fläskkarré. Samtidigt brukar det finnas fina vaxbönor att tillgå, så passa på att bjuda dem till.

Blomkåls- och parmesansoppa med chorizospett
Ibland smakar det så gott med en värmande soppa. Och det gör inget att soppan är snabblagad, som den här. Till soppan serverar vi även kryddig korv på spett.
Honungskryddad wok med färsk skinka
Den här woken är ett exempel på hur snabbt du kan laga en god måltid med hjälp av djupfrysta wokgrönsaker. Köttet kryddas med japanska smaker och honung.

Mozzarellakassler på purjolöksbädd med rödvinssky
Värm ugnen till 200º. Krydda köttet med malen vitpeppar. Fräs lök och purjolök i olja, tillsätt tomater och krydda med salt och peppar. Lägg fräset …

Majsplättar med rökt skinka och tomat på spett
Spröda majsplättar blir en god sommarlunch tillsammans med söta, solmogna tomater och skinka.
Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.