Sök bland våra recept​

Grillad limemarinerad fläskkarré

Fläskkarré är en av våra grillfavoriter på sommaren. Den passar fint att marinera i en limemarinad som ger härlig syra. 

Grillade skivor av lammstek

Det här är lammets svar på flinta-stek. Härliga tjocka skivor av lammsteken med ett fint ben i mitten. Köttet får smak av en härlig marinad och serveras med lökkompott och ett lent palsternacksmos. 

Hemlagad blodpudding

Det blir allt mer populärt med ’nose to tail’-matlagning, det vill säga att det blir viktigt att ta tillvara allt som varje djur kan ge, även innanmat och blod. Förr var det en självklarhet, och kanske är det snart så igen? Här kommer receptet på hemlagad blodpudding.

Revbensspjäll provencale

Namnet provencale brukar betyda att det är vitlök i receptet. Här är det revbensspjäll som kryddas med vitlök och örter, och bakas smältande möra i ugn. 

Örtöverbakad kotlettrad, pommes med svartrot och pumpasås

Putsad kotlettrad (ytterfilé) av gris är n bra styckningsdetalj att laga den här lite ovanliga rätten av. Balnda samman färdiga pommes frites med svartrötter och servera hela härligheten med en len pumpasås. En riktig rätt för en skördefest. 

Klassisk svensk råbiff

Klassisk svensk råbiff

Enligt originalreceptet ska en klassisk svensk råbiff göras på oxfilé, numera är innanlåret så fint, att det går precis lika bra att använda det. Klassiska tillbehör till svensk råbiff är rödbetor, kapris och saltgurka.

Ljummen lammsallad med smak av Japan

I den här salladen använder vi lammentrecote i tunna skivor. Rätten kan även lagas av överbliven lammstek i tunna skivor, och blir då en härlig vardagsrätt.

Gulaschgryta med potatis och morötter

En härlig allt i ett-gryta med kött, grönsaker och rotfrukter. 

Köttbullar eller pannbiffar

Det finns en mängd olika sätt att göra köttbullar eller pannbiffar på. I den här smeten drygas köttet ut med havregryn. Forma färsen till köttbullar eller pannbiffar, allt efter lust och humör. 

Kassler i rågbröd

En härlig macka på rågbröd med nystekta skivor av kassler, pepparrotsdressing och gröna blad. Vill du ta med mackan på utflykt passar det att packa bröd och grönsaker och grilla kasslerskivorna på engångsgrill.

Ugnsbakad vitlöksspäckad kotlettrad med örter och nejlika

Ugnsbakad vitlöksspäckad kotlettrad med örter och nejlika

Ugnsbakad vitlöksspäckad kotlettrad med örter och nejlika passar bra som helgmiddag. Detta goda kött serveras med ugnspotatis, brysselkål och senapscrème.

Ost- och lammsnittar

De här små snittarna blir perfekt mingelmat. Passa på att laga dem i jultid, när det finns god lammfiol att tillgå. 

Nya recept

Karré med vinbärssås

När det är säsong för röda vinbär är det härligt att kunna bjuda på en syrlig vinbärssås till fläskkarré. Samtidigt brukar det finnas fina vaxbönor att tillgå, så passa på att bjuda dem till. 

Honungskryddad wok med färsk skinka

Den här woken är ett exempel på hur snabbt du kan laga en god måltid med hjälp av djupfrysta wokgrönsaker. Köttet kryddas med japanska smaker och honung. 

Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen