Sök bland våra recept​

Sprödstekt oxmärg med syrlig lökmarmelad och kaprissmör

Om du är lycklig nog att få tag i fina märgben och får ut märgen i hela stycken kan du laga den här delikatessen. Servera som förrätt. 

Kryddig korv med tomat- och kikärtscouscous

Med färdigkokta kikärter och snabblagad couscous har du strax den här rätten på bordet. En härlig och smakrik vardagsmiddag. 

Piccata milanese

Piccata milanese

Piccata milanese är en klassisk italiensk rätt där en en schnitzel av kalvfilé paneras med ost och serveras med tomatsås.

Smördegsinbakad benfri kotlett

I det här receptet bakas mör kotlett utan ben in i frasig smördeg tillsammans med grönsaksmos. Resten av moset får bli till en härlig sås, och alltihop serveras med primörer. En lättlagad finmiddag. 

Oktobersoppa

Den här soppan påminner oss om höstens rikedomar och skördefest. Den sprakar av färg och vitaminer, och är dessutom både snabb och enkel att laga. 

Äppelfylld lammstek med rosmarin

Passa på när det blir höst och såväl äpplen som lamm är som bäst och laga den här läckra steken. Gott till är pressad potatis och kokta grönsaker.  

Rumpstek med kryddsmör

Det här receptet kan du använda som grundrecept för rumpstek i skivor. Rumpsteken skärs ut ur styckningsdelen rulle. Det här är en gammal restaurangklassiker, vars recept nu kommer till heders igen. Skivor av rumpstek ska vara långsmala och ha en liten fettrand. Köttet steks inte helt igenom, utan ska vara lätt rosa i mitten.

Falsk wienerschnitzel

Falsk wienerschnitzel

Eftersom det inte är helt lätt att få tag på svensk kalv är det här receptet på gris som också passar väldigt bra, men då kallas det falsk wienerschnitzel.

Köttgryta på högrev med rosmarin och vitkål

En god och välsmakande köttgryta med alla de grönsaker du behöver i själva grytan. 

Lamm i kål

Lamm i kål

Lamm eller får i kål är en husmansklassiker med norskt ursprung. I den här grytan tar man till hals, bog eller bringa med ben och gör ett riktigt långkok.

Pikant sås av nötbog till pasta

Vill du ha en riktigt mustig sås till pasta, prova då det här receptet! Det tar lite tid att koka köttet, men gör det gärna dagen före servering så att köttet får mogna i kryddorna över natten. 

Kaffe- och kanelmarinerad lammstek med chokladsky och savojkåldolme

Lammkött är smakrikt i sig själv och behöver utmanas med rejäla kryddsmaker. I det  här receptet, som har vunnit matlagningstävlingen Pumpan på Ölands skördefest, kryddas steken med såväl kaffe som kanel, och får även sällskap med en härlig chokladsky. 

Nya recept

Fläskkotlett med salvia och citron

Stek salviabladen försiktigt i smör. Låt dem svalna på hushållspapper så behåller de sin frasighet. Krydda kotletterna med salt och peppar, och stek dem i …

Pulled pork sandwich

Pulled pork är gott i tacos, med de klassiska tillbehören, eller i en saftig sandwich mellan två rostade brödskivor tillsammans lök, avokado och tomat.

Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen