
Sök bland våra recept
Sprödstekt oxmärg med syrlig lökmarmelad och kaprissmör
Om du är lycklig nog att få tag i fina märgben och får ut märgen i hela stycken kan du laga den här delikatessen. Servera som förrätt.
Kryddig korv med tomat- och kikärtscouscous
Med färdigkokta kikärter och snabblagad couscous har du strax den här rätten på bordet. En härlig och smakrik vardagsmiddag.
Piccata milanese
Piccata milanese är en klassisk italiensk rätt där en en schnitzel av kalvfilé paneras med ost och serveras med tomatsås.
Smördegsinbakad benfri kotlett
I det här receptet bakas mör kotlett utan ben in i frasig smördeg tillsammans med grönsaksmos. Resten av moset får bli till en härlig sås, och alltihop serveras med primörer. En lättlagad finmiddag.
Oktobersoppa
Den här soppan påminner oss om höstens rikedomar och skördefest. Den sprakar av färg och vitaminer, och är dessutom både snabb och enkel att laga.
Äppelfylld lammstek med rosmarin
Passa på när det blir höst och såväl äpplen som lamm är som bäst och laga den här läckra steken. Gott till är pressad potatis och kokta grönsaker.
Rumpstek med kryddsmör
Det här receptet kan du använda som grundrecept för rumpstek i skivor. Rumpsteken skärs ut ur styckningsdelen rulle. Det här är en gammal restaurangklassiker, vars recept nu kommer till heders igen. Skivor av rumpstek ska vara långsmala och ha en liten fettrand. Köttet steks inte helt igenom, utan ska vara lätt rosa i mitten.
Falsk wienerschnitzel
Eftersom det inte är helt lätt att få tag på svensk kalv är det här receptet på gris som också passar väldigt bra, men då kallas det falsk wienerschnitzel.
Köttgryta på högrev med rosmarin och vitkål
En god och välsmakande köttgryta med alla de grönsaker du behöver i själva grytan.
Lamm i kål
Lamm eller får i kål är en husmansklassiker med norskt ursprung. I den här grytan tar man till hals, bog eller bringa med ben och gör ett riktigt långkok.
Pikant sås av nötbog till pasta
Vill du ha en riktigt mustig sås till pasta, prova då det här receptet! Det tar lite tid att koka köttet, men gör det gärna dagen före servering så att köttet får mogna i kryddorna över natten.
Kaffe- och kanelmarinerad lammstek med chokladsky och savojkåldolme
Lammkött är smakrikt i sig själv och behöver utmanas med rejäla kryddsmaker. I det här receptet, som har vunnit matlagningstävlingen Pumpan på Ölands skördefest, kryddas steken med såväl kaffe som kanel, och får även sällskap med en härlig chokladsky.
Nya recept

Fläskkotlett med salvia och citron
Stek salviabladen försiktigt i smör. Låt dem svalna på hushållspapper så behåller de sin frasighet. Krydda kotletterna med salt och peppar, och stek dem i …

Gryta med griskött, äpple, lök och potatisstomp
Den här grytan görs på färsk skinka och får härlig smak av äpple och lök. Servera ett gott potatisstomp med persilja till.

Pulled pork sandwich
Pulled pork är gott i tacos, med de klassiska tillbehören, eller i en saftig sandwich mellan två rostade brödskivor tillsammans lök, avokado och tomat.

Rökt skinka med ostkräm, champinjoner, ättiksbetor och smulade potatischips
En elegant förrätt på fin, rökt skinka med tillbehör som ostkräm och ättiksbetor. Kan även serveras som mingelrätt eller på buffé.

Kryddig lammkorv med stomp på gula ärtor och gurksallad
En läcker liten förrätt med lammkorv, gurksallad och ett härligt stomp på gula ärter.

Leverpastej med picklade grönsaker, rostad lök och krasse
En riktig smaskig förrätt på leverpastej som får sällskap av krispig rostad lök och syrliga picklade grönsaker.
Våra mest populära recept

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.