På den här entrecôten har vi lagt rostade valnötter och en skiva gorgonzola, som får smälta över köttet. Då behövs ingen sås, bara en salald och kanske en brödbit.
Ingredienser
4 portioner
4 skivor entrecote à 125 g
salt och svartpeppar, grovmalen
2 msk grillolja
8 valnötskärnor, grovhackade 4 skivor gorgonzola á 25 g
Till servering: sallad och bröd
Gör så här
Rosta nötterna utan fett i en stekpanna. Pensla köttet med grillolja och krydda med salt och peppar.
Grilla köttet ca 3 minuter per sida. Lägg på en klick ost och nötter på den grillade sidan så osten smälter något.
Lyft över till varma tallrikar och servera med en krispig sallad och bröd.
På svensktkott.se använder vi oss av cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om vår personuppgiftspolicy!