Det här är en klassisk italiensk rätt, en schnitzel av kalvfilé, panerad med ost och serverad med tomatsås.

Det här är en klassisk italiensk rätt, en schnitzel av kalvfilé, panerad med ost och serverad med tomatsås.
4 portioner
600 g kalvfilé, skivad
salt och malen vitpeppar
4 msk vetemjöl
1 ägg + 2 msk vatten, uppvispat
1 dl riven parmesan
smör
Tomatsås:
1 gul lök, finhackad
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
salt och malen svartpeppar
Till servering:
spaghetti
Tomatsås:
Fräs löken i olja. Häll på tomater och klicka ner tomatpuré. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter. Mixa såsen slät i mixer eller matberedare. Pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar. Hetta upp före servering.
Banka ut köttskivorna 5 mm tunna. Krydda med salt och peppar. Panera i mjöl, ägg och riven ost. Låt skivorna torka på ytan.
Smält smöret och stek på medelvärme till gyllenbrun yta, ca 3 minuter per sida. Servera genast med tomatsåsen och spaghetti.