
Sök bland våra recept
Hemlagad pizza med skinka
Köpt pizza i alla ära, men hur gott är det inte att göra en hemlagad pizza med skinka? Kokt, rimmad skinka är toppen att toppa med.
Hemgjorda kroppkakor
Sugen på att göra hemgjorda kroppkakor? Här hittar du ett klassiskt recept. Förbered och kyl helst potatisen dagen innan du ska göra kroppkakorna.
Rostas stekt i skivor med potatisgalette och svamp
Rostas är smakrikt kött som är mört och fint och passar utmärkt att steka i skivor. Köttet kan till utseendet påminna om filé, men har grövre muskelfibrer och måste skivas tvärs över dem för att bli mört. Det här receptet kan du använda som grundrecept om du vill steka rostas i skivor. Du får också förslag på tillbehör att servera till.
Varm pizzamacka med bacon
Den här härliga mackan kan du servera till kvällsmål eller lunch. Eller som matigt mellanmål.
Dubbla lammkotletter med myntasås och örtkryddade rotfrukter
Här får lammkotletterna sällskap av rotfrukter och en sås kryddad med mynta. Det här är snabblagat! Du ahr hela middagen på borden inom 30 minuter.
Skinka noodle med sataysås
Bara du har marinerat går det snabbt att laga den här rätten. Hastigt stekt eller wokad skinka serveras med grönsaksnudlar och en härlig satay-sås med jordnötter. Snabblagat och gott. Inspirationen kommer från Thailand.
Lammfärsbiffar med pepparrotsrödbetor
Lammfärs och rotfrukter passar så bra tillsammans. Det här är rustik mat med råvaror som är som bäst på hösten.
Skinkpaj med soltorkade tomater
Den här pajen kan du servera som lunch eller kvällsrätt, eller som mingelmat. Den pryder sin plats på en buffé och passar även som förrätt.
Vitkålssoppa med skinklindade kalvfrikadeller
En kulen dag smakar det gott med en skål värmande soppa. Den här soppan på vitkål, som kryddas med senap och kummin, serveras med små spett med skinklindade frikadeller.
Kokt skinka med rotfruktsmos
Låt nätet sitta kvar på skinkan och spola av med kallt vatten. Lägg köttet i en gryta och häll på så mycket vatten att det …
Nudelsoppa med grönsaker och frikadeller
En riktigt snabblagad vardags-soppa med currykryddade frikadeller. Enkelt och väldigt gott!
Rispappersrullar med kokt skinka, wasabiprimörer och böngroddsallad
Den här rätten har inspirerats av vietnamesiska vårrullar av rispapper och har asiatsik smak från såväl wasabi som böngroddar. En jättegod fredagsrätt med pyssel och plock.
Nya recept

Lammgryta med rosmarin och svamp
Gryta på lammkött går snabbare att laga än gryta på nötkött, så här kommer en härlig gryta på bog av lamm som blir klar på ca en halvtimme. Smakerna av rosmarin och oliver för tankarna till Medelhavet, precis som tillbehöret cous cous.

Stekt lammfilé med rödvinssås
Lammfilé är något av det absolut möraste kött du kan smaka. Filéerna är tunna och smala, inte att förväxla med ytterfilén, som egentligen är putsad kotlettrad av lamm. För att filén inte ska bli torr under tillagningen passar det bra att binda upp dem två och två innan man steker.

Char sui av skinkrostbiff med mandarinpannkakor och grönsaker
En styckningsdetalj som kan skäras ut från skinkan kallas skinkrostbiff, eftersom köttet ungefär motsvaras av rostbiffen på nötkreaturet. Till den här rätten ska köttet marinera över natten och tillagningen tar upp till 4 timmar. Char siu är det traditionella kantonesiska sättet att tillreda grillat griskött, och här serverar vi det med traditionella kinesiska tillbehör.

Cuban sandwich med mojomarinerad porchetta på skinkinnanlår
En av de styckningsdetaljer som skärs ut av skinkan är innanlåret. Vanligtvis görs porchetta på fläskkarré, men här använder vi istället innanlåret till en porchetta, som tunnskivas och serveras i en macka tillagad i klämgrill.

Friterad spindelstek ’Nashville style’ på belgisk våffla med lönnsirap
Spindelstek är en styckningsdetalj som börjat dyka upp i rätter på menyn hos trendiga krogar. Köttet passar utmärkt att fritera och servera med tillbehör som våfflor, pickles och lönnsirap. Om du inte har tillgång till ett våffeljärn av belgisk variant går det naturligtvis lika bra att grädda helt vanliga våfflor.

Grillat lammhjärta med zucchinifräs och citronsalsa
Att äta innanmat är helt naturligt i de flesta kulturer och var så även i vårt land fram till mitten av 1900-talet. Nu kommer trenden tillbaka och vi behåller de här läckra delarna istället för att exportera dem. Hjärta från lamm serveras här med kryddning av ras el hanout, som innehåller bl a spiskummin, ingefära, kryddpeppar, koriander och kryddnejlika. Salsan kryddas med sumak, som är ett torkat, malet bär.
Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.