Griljering utan ströbröd | Svenskt Kött

Griljering utan ströbröd

Om du behöver dra ner på produkter med bröd eller inte tål gluten kan en griljering utan ströbröd passa fint. Denna griljering passar både till julskinka och grisfötter. 

Ingredienser

Till: en julskinka 3−5 kg

1 äggula
2 msk dijonsenap
1 tsk senapsfrön
2 msk sesamfrön eller hampafrön

Gör så här

Värm ugnen till 225°.

Blanda samman äggula, senap och senapsfrö. Torka av skinkan med en ren bomullshandduk och pensla blandningen på skinkan.

Strö över frön. Baka i ugnen i ca 10 minuter eller tills griljeringen fått vacker färg.

Julskinkan ska vara svensk

Många tycker att julskinkan är det viktigaste för att det ska kännas som en riktig jul. Viktigt för många är också att julmaten är producerad i Sverige. Det kan du vara säker på genom att titta efter märkningen Från Sverige.

Hela skinkan på grisen består av flera muskler; innanlår, ytterlår, rulle, lägg, rostbiff och fransyska. Till stora julskinkor delar man hela skinkan i två delar, medelstora i tre delar och små i fyra delar. Vill du lära dig mer om julskinka? Här kan du läsa mer om julskinka.

FLER RECEPT

Rulla till toppen