Sök bland våra recept​

Lammfärspaté

Värm ugnen till 175°. Smörj formen. Blanda färsen först med salt, sedan med lök och pastej. Krydda med peppar, timjan och vitlök. Tillsätt mjöl, ägg …

Helstekt lammytterfilé med gräddkokt brysselkål och citruskryddad potatiskaka

Lammytterfilé kallas den putsade kotlettraden av lamm. Skivorna blir ungefär lika stora som skivor av stor fläskfilé, och är köttet är mycket mört. Gott till är en gyllene potatiskaka och gräddkokt brysselkål. 

Glaserad lammfilé och ragu på citronrimmad gurka, bönor och svamp

Värm ugnen till 175º. Fräs lök och vitlök i smör och häll på buljong. Lägg i dillstjälkar (spara vipporna till glaze). Häll buljongblandningen i en …

Glaserad oxfilé med Waldorfsallad

En läcker liten förrätt, som gjord för en helgmiddag på vintern, eller varför inte som inledning på nyårsmiddagen? Tack vare att den glaseras håller oxfilén för att göras klar i förväg. till köttet serveras en välsmakande sallad på selleri, äpple och valnötter. Det var lyxhotellet Waldorf-Astoria i New York som började servera den här läckra salladen redan 1896. Än i dag serveras den på hotellet! I Sverige gör vi den på rotselleri, eftersom det blev fel när receptet skulle översättas till svenska. ’Celery’, alltså blekselleri, blev rotselleri. 

Anticuchos de corazon (grillspett med nöthjärta)

Anticuchos de corazon – grillspett med nöthjärta

I Anderna serveras de här grillspetten som gatumat i nästan varje gathörn, ungefär som vi äter korv med bröd. Ett bra sätt att ta tillvara en ovanlig styckningsdel som nöthjärta. Om du inte vågar dig på hjärta blir receptet gott även med tärningar av biff.

Slottstek

En riktig söndagsstek som serveras med sin speciella sås som smaksätts med ansjovis. Medan steken puttrar i sin gryta hinner du pyssla ihop alla klassiska tillbehör. Det här smakar precis som hemma hos farmor eller mormor.

Helstekt biff på sparris- och potatissallad med yoghurt

Värm ugnen till 125°. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, sätt i en köttermometer och stek till 65°innertemperatur. Ta ut och låt svalna. Kryddblandning …

Chèvrefylld lövbiff med pastapytt

Lövbiff med fyllning känns extra festligt, kanske till fredagsmyset? Servera en pytt på vitaminrika grönsaker och pasta till.

Makaronilåda med skinka

Makaronilåda med skinka

Makaronilåda med skinka måste väl ändå vara alla barns stora favorit? Här hittar du receptet på en klassisk makaronilåda med skinka, fluffig äggstanning och gratinerad med ost.

Griljering utan ströbröd

Griljering utan ströbröd

Om du inte tål gluten kan du göra en en griljering utan ströbröd. Denna griljering passar både till julskinka och grisfötter. 

Fläskfilé på grönsaksbädd med gremolata

Inspirationen till den här rätten kommer från den Italienska klassikern Osso buco, som ska lagas av kalvlägg. Det receptet kräver lite pyssel, men det här receptet är inte svårt alls. Och gott blir det! 

Stekt oxfilé i skivor

Stekt oxfilé i skivor

Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Nya recept

Rostbiff med lingon-BBQ och sellerislaw

Gnid in rostbiffen med en härlig kryddblanding innan du steker den i ugnen. Goda tillbehör till köttet är en spännande sallad på strimlad rotselleri och lingon med smak från BBQ-sås. Receptet kan med fördel dubbleras. Recept av Andreas Hedlund, Årets Kock 2012.

Helstekt lammrostbiff med potatisgratäng

Helstekt lammrostbiff med potatisgratäng

Lammrostbiff har börjat styckas ut och säljas på allt fler ställen. Och vad passar till, om inte potatisgratäng? Väljer du en rostbiff med kappa steker du den med fördel med fettsidan neråt i pannan först. Fettet smälter då ner och ger ett gott fett att steka i och man behöver inte tillsätta extra smör eller olja. Skär gärna skåror i fettsidan innan du steker köttet så släpper den ifrån sig fettet lättare. Det här receptet kan du använda som grundrecept för stekning av lammrostbiff i bit. 

Helstekt lammentrecôte med kryddsmör

Helstekt lammentrecôte med kryddsmör

Det här receptet kan du använda som grundrecept för att steka lammentrecote i hel bit. Sedan ett tag tillbaka har vi kunnat köpa entrecote av lamm, och självklart är styckningsdetaljen mycket mindre än en entrecote av nöt. Servera köttet med ett hemgjort kryddsmör.

Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen