Sök bland våra recept​

Het rostbiffswok med nudlar

Det här är en riktigt snabblagad rätt med heta kinesiska smaker. 

Nils-Emils lammgryta med Karl Johan-svamp

Det här är en riktigt klassisk höstgryta med lamm och Karl Johan-svamp som serveras med höstens goda, färska bönor. 

Helstekt fläskytterfilé med pumpakompott, sojasås och vildris

Helstekt fläskytterfilé med pumpakompott, sojasås och vildris

Putsad kotlettrad säljs också under namnet fläskytterfilé. Här serveras den med en läcker sås, vildrisblandning och hemlagad pumpakompott.

Asiatiska grillspett med sesamfrö

Grillspett med asiatiska smaker som serveras med en fräsch sallad och nudlar. Du kan grilla antingen i grillpanna eller på utegrill, allt efter smak och säsong.

Calypsokryddad kotlett med örtcreme

En läcker kryddblandning, som du gör själv, smaksätter såväl kött som grönsaker i den här rätten. Du kan använda benfri kotlettrad, eller putsad kotlettrad, så kallad ytterfilé, av gris. 

Bäserad fläskrulad med cidersås, fylld bakpotatis och ugnsrostade rotfrukter

Det här är en riktig festmiddag som kräver tid i köket och en kock som inte är rädd för utmaningar. Använd putsad kotlettrad eller ytterfilé av gris till den här rätten. 

Fylld lövbiff med Pommes Anna och äppelsallad

Fylld lövbiff med Pommes Anna och äppelsallad

Detta recept på fylld lövbiff med Pommes Anna och äppelsallad är en enklare variant än originalet.

Sallad med rimmad oxbringa

En härlig sensommarsallad med oxbringa, spenat, rotsaker och vaxbönor. En kryddig senap smakar fint till. 

Grillat tunnbröd med lök och sidfläsk

Det här är jättegoda, snabblagade snacks att servera som plockmat eller på buffé. 

Fransk rostbiff med rotfruktsgratäng

Det här receptet kan du använda som grundrecept när du vill steka fransk rostbiff, dvs rostbiff med en brun kant och en vackert rödrosa kärna. Rostbiffen kan serveras varm eller kall. Här får du också recept på en god gratäng och en läcker sallad att servera till. 

Rökt oxköttstrut med västerbottensost och päron

Fyllda strutar med Västerbottensost, päron och en läcker potatiskräm. Servera som förrätt eller på buffé. Perfekt mingelmat. 

Rostbiff med lingon- och calvadossås

Rostbiff med lingon- och calvadossås

Detta recept på rostbiff med lingon- och calvadossås räcker till 20 buffé-portioner, om annan mat också serveras på buffén. 

Nya recept

Lasagne med lammfärs, fårost och vitkål

Lasagne med lammfärs, fårost och vitkål

Vitkålssallad med dressing: Rör ihop grädde, vinäger och citronsaft. Pressa ner vitlöken och rör ner parmesanosten. Låt dressingen stå i rumstemperatur att tjockna i minst …

Falukorvsgryta med grönsaker

Dra skinnet av falukorven och skär den i munsbitar. Hetta upp smör och olja i en stor kastrull. Fräs sedan potatis, lök, morötter och blomkål …

Daal med röda linser

Om daal är en soppa eller en gryta låter vi vara osagt. ”När man gör en gryta så är tiden viktig. Ju längre grytan får koka och ju längre den får stå desto godare blir den faktiskt” säger Anette Rosvall. ”Man brukar säga att smakerna gifter sig, men kanske de bara trivs bättre ihop ju längre de får umgås vad vet jag?” Den här grytan (eller soppan) har dock extra allt. 

Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen