
Sök bland våra recept
Het rostbiffswok med nudlar
Det här är en riktigt snabblagad rätt med heta kinesiska smaker.
Nils-Emils lammgryta med Karl Johan-svamp
Det här är en riktigt klassisk höstgryta med lamm och Karl Johan-svamp som serveras med höstens goda, färska bönor.
Helstekt fläskytterfilé med pumpakompott, sojasås och vildris
Putsad kotlettrad säljs också under namnet fläskytterfilé. Här serveras den med en läcker sås, vildrisblandning och hemlagad pumpakompott.
Asiatiska grillspett med sesamfrö
Grillspett med asiatiska smaker som serveras med en fräsch sallad och nudlar. Du kan grilla antingen i grillpanna eller på utegrill, allt efter smak och säsong.
Calypsokryddad kotlett med örtcreme
En läcker kryddblandning, som du gör själv, smaksätter såväl kött som grönsaker i den här rätten. Du kan använda benfri kotlettrad, eller putsad kotlettrad, så kallad ytterfilé, av gris.
Bäserad fläskrulad med cidersås, fylld bakpotatis och ugnsrostade rotfrukter
Det här är en riktig festmiddag som kräver tid i köket och en kock som inte är rädd för utmaningar. Använd putsad kotlettrad eller ytterfilé av gris till den här rätten.
Fylld lövbiff med Pommes Anna och äppelsallad
Detta recept på fylld lövbiff med Pommes Anna och äppelsallad är en enklare variant än originalet.
Sallad med rimmad oxbringa
En härlig sensommarsallad med oxbringa, spenat, rotsaker och vaxbönor. En kryddig senap smakar fint till.
Grillat tunnbröd med lök och sidfläsk
Det här är jättegoda, snabblagade snacks att servera som plockmat eller på buffé.
Fransk rostbiff med rotfruktsgratäng
Det här receptet kan du använda som grundrecept när du vill steka fransk rostbiff, dvs rostbiff med en brun kant och en vackert rödrosa kärna. Rostbiffen kan serveras varm eller kall. Här får du också recept på en god gratäng och en läcker sallad att servera till.
Rökt oxköttstrut med västerbottensost och päron
Fyllda strutar med Västerbottensost, päron och en läcker potatiskräm. Servera som förrätt eller på buffé. Perfekt mingelmat.
Rostbiff med lingon- och calvadossås
Detta recept på rostbiff med lingon- och calvadossås räcker till 20 buffé-portioner, om annan mat också serveras på buffén.
Nya recept

Lasagne med lammfärs, fårost och vitkål
Vitkålssallad med dressing: Rör ihop grädde, vinäger och citronsaft. Pressa ner vitlöken och rör ner parmesanosten. Låt dressingen stå i rumstemperatur att tjockna i minst …

Falukorvsgryta med grönsaker
Dra skinnet av falukorven och skär den i munsbitar. Hetta upp smör och olja i en stor kastrull. Fräs sedan potatis, lök, morötter och blomkål …

Daal med röda linser
Om daal är en soppa eller en gryta låter vi vara osagt. ”När man gör en gryta så är tiden viktig. Ju längre grytan får koka och ju längre den får stå desto godare blir den faktiskt” säger Anette Rosvall. ”Man brukar säga att smakerna gifter sig, men kanske de bara trivs bättre ihop ju längre de får umgås vad vet jag?” Den här grytan (eller soppan) har dock extra allt.

Borsjtj – Rödbetssoppa med saltgurka, smetana och sidfläsk
Det här är rysk rödbetssoppa på Anette Rosvalls vis med sidfläsk som stekts krispigt. Klassiska tillbehör som saltgurka och smetana serveras till.

Soppa med frikadeller och stjärnpasta
Frikadeller: Lägg brödbitarna i en skål och häll på grädden. Tillsätt lök och vitlök, salt och peppar och låt stå och dra i ca 15 …

Ragu på oxbringa och baljväxter med variation på gulbeta
Den 7 maj 2019 gick tävlingen Årets Kockelev av stapeln. Här hittar du vinnarreceptet Ragu på oxbringa och baljväxter med variation på gulbeta, av Eric Hristov.
Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.