Helstekt fläskytterfilé med pumpakompott, sojasås och vildris | Svenskt Kött

Helstekt fläskytterfilé med pumpakompott, sojasås och vildris

Putsad kotlettrad säljs också under namnet fläskytterfilé. Här serveras den med en läcker sås, vildrisblandning och hemlagad pumpakompott.

Ingredienser

8 portioner

1 kg putsad kotlettrad (ytterfilé av gris)
salt och malen vitpeppar

Pumpakompott:
800 g muscatpumpa, grovtärnad
1 gul lök, hackad
1 purjolök, strimlad
2 msk flytande matfett
6 dl kraftig grönsaksbuljong
salt och grovmalen svartpeppar
1 röd spansk peppar, hackad

Sås:
1 ½ dl kinesisk soya
1 ½ dl indonesisk soya
1 ½ dl ketchup
2 tsk Worcestershiresås
2 msk smör

Till servering:
vildrisblandning

Gör så här

Värm ugnen till 125ºC. Krydda köttet med salt och peppar. Lägg det i en smord ugnssäker form och stek i ugn ca 1 timme. Innertemperaturen ska vara 65º. Låt köttet vila i smörpapper 15 minuter.

Fräs lök och purjolök i matfett och tillsätt buljong. Lägg i pumpa och koka tills den är mjuk, ca 20 minuter. Krydda med salt, peppar och chili.

Sås: Koka upp soja och ketchup. Krydda med Worcestershiresås. Blanka av med smör under omrörning.

Koka vildris och ris enligt anvisning på förpackningen.

Servering: Skär upp köttet i skivor och servera ris, pumpa och sås till.

FLER RECEPT

Rulla till toppen