Putsad kotlettrad säljs också under namnet fläskytterfilé. Här serveras den med en läcker sås, vildrisblandning och hemlagad pumpakompott.
![Stekt fläsk med löksås](https://svensktkott.se/wp-content/uploads/2024/11/stektflask-09610.jpg)
Putsad kotlettrad säljs också under namnet fläskytterfilé. Här serveras den med en läcker sås, vildrisblandning och hemlagad pumpakompott.
8 portioner
1 kg putsad kotlettrad (ytterfilé av gris)
salt och malen vitpeppar
Pumpakompott:
800 g muscatpumpa, grovtärnad
1 gul lök, hackad
1 purjolök, strimlad
2 msk flytande matfett
6 dl kraftig grönsaksbuljong
salt och grovmalen svartpeppar
1 röd spansk peppar, hackad
Sås:
1 ½ dl kinesisk soya
1 ½ dl indonesisk soya
1 ½ dl ketchup
2 tsk Worcestershiresås
2 msk smör
Till servering:
vildrisblandning
Värm ugnen till 125ºC. Krydda köttet med salt och peppar. Lägg det i en smord ugnssäker form och stek i ugn ca 1 timme. Innertemperaturen ska vara 65º. Låt köttet vila i smörpapper 15 minuter.
Fräs lök och purjolök i matfett och tillsätt buljong. Lägg i pumpa och koka tills den är mjuk, ca 20 minuter. Krydda med salt, peppar och chili.
Sås: Koka upp soja och ketchup. Krydda med Worcestershiresås. Blanka av med smör under omrörning.
Koka vildris och ris enligt anvisning på förpackningen.
Servering: Skär upp köttet i skivor och servera ris, pumpa och sås till.