
Sök bland våra recept
Rostbiff med krämig rotselleri, hyvlad blekselleri och smörstekt kapris
En läcker och spännande kombination med rostbiff och två sorters selleri. Servera som förrätt eller på buffé.
Fläsksida i ugn med potatis på bagarhustruns vis
Värm ugnen till 150°. Snitta fläsksidan i svålen och krydda med salt. Lägg den med svålsidan neråt i en ugnsform. Ställ in i ugnen och …
Pingvinklubba med senap, grädde och champinjoner
Lägg klubbor med timjan, lagerblad, lök, vitt vin i en gryta, täck med vatten och låt sjuda i ca 2 timmar eller tills köttet släpper …
Flankstek med råstekta kronärtskockor
Värm ugnen till 125°. Krydda flanksteken med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och olja, och bryn köttet ordentligt på båda sidor …
Asiatisk färsbiff med avokado och råa grönsaker
En läcker färsbiff kryddad med heta, asiatiska smaker. De här biffarna kan du steka eller grilla i grillpanna eller på utegrill. Variera grönsakerna efter säsong.
Rödvinsbräserad oxkind med bakad steklök
Lägg oxkinderna i en gryta tillsammans med rött vin, kalvfond, lagerblad, socker, timjan, lök och vitlök. Fyll på med vatten så att det täcker. Koka …
Njurtapp med brynt smör, pepparrot och kapris
Om du sett rätten slaktarstek på någon restaurangmeny, är det oftast njurtappen som avses. På engelska kallas den butchers steak och på franska onglet . Det är en V-formad muskel med kraftiga köttfibrer och lika kraftig smak. Om du genomsteker den finns risken att den blir seg och torr. Stek därför till medium och låt köttet vila före servering. Det här receptet kan du använda som grundrecept för stekning av hel bit njurtapp i ugn.
Traditionell senapsgriljering av julskinka
Det här är en klassisk och traditionell senapsgriljering av julskinka där man griljerar julskinkan med en vacker, jämn och gyllene griljering av senap.
Kokt julskinka
Så här kokar du julskinka på klassiskt vis. Du får även länkar till tips på hur du kan koka skinkan i ugnen i folie, samt på griljering och glasering.
Ugnsbakad julskinka
Så här tillagar du ugnsbakad julskinka. Du får också förslag på hur du kan griljera eller glasera skinkan.
Hemrimmad skinka
Så här rimmar du din egen julskinka. Förslag på hur du kokar eller ugnsbakar skinkan hittar du också recept på här.
Sommarsallad med grillad flankstek
Den här salladen är krispig av rädisorna och fungerar perfekt ihop med tunna skivor av grillad flankstek. Beskan och friskheten från grapefrukten och sötman från passionsfrukten ger smakerna en helt ny dimension. Sommargrill och sommarsallad i en och samma rätt.
Nya recept

Grillad lammentrecôte med sparris och romesco
Det här receptet på grillad lammentrecôte med sparris och romesco-sås är verkligen ljuvligt och för tankarna till medelhavet.

Grillad fläskkotlett med färskoströra och grillade primörer
Grillad fläskkotlett med färskoströra som serveras med grillad sparris och baby gemsallad, det kan kanske inte bli somrigare än så?

Grillad T-benstek med aromsmör
Det här är ett grundrecept på grillad T-benstek med förslag på ett gott aromsmör som passar till.

Citrusglazeade grillspett med dijonpotatissallad
Citrusglazeade grillspett av färsk skinka med dijonpotatissallad är en fin rätt för sommargrillen.

Marinerad fläskfilé med ljummen potatissallad
Marinerad fläskfilé med ljummen potatissallad är en perfekt rätt att äta när färskpotatisen äntligen är i säsong. Kanske till midsommar om du har tur?

Barbequespjäll från Memphis
Så här gör du barbecuespjäll från Memphis alltså revbensspjäll på äkta amerikanskt vis och givetvis ska dessa serveras med en krämig cole slaw.
Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.