Rökt nötkorv med sockrade havtornsbär, riven pepparrot, knäckebröd och färskost | Svenskt Kött

Rökt nötkorv med sockrade havtornsbär, riven pepparrot, knäckebröd och färskost

En liten förrätt som du kan göra på vilken sorts rökt korv som helst. Välj ett hantverksmässigt producerat knäckebröd, eller baka själv, så blir rätten extra festlig. Om du inte hittar havtornsbär, använd andra vilda bär som lingon eller hjortron 

Ingredienser

4 portioner

200 g rökt nötkorv
1 dl havtornsbär (djupfrysta)
1 msk strösocker
4 tsk riven färsk pepparrot
4 skivor knäckebröd
4 msk färskost

Gör så här

Skär upp korven i tunna skivor. Rör de frysta bären med strösocker och låt bären tina.

Bryt knäckebrödet på serveringassietter, lägg på korven och havtornsröran. Strö över rikligt med riven pepparrot och klicka på färskosten.

Servera genast. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen