En liten förrätt som du kan göra på vilken sorts rökt korv som helst. Välj ett hantverksmässigt producerat knäckebröd, eller baka själv, så blir rätten extra festlig. Om du inte hittar havtornsbär, använd andra vilda bär som lingon eller hjortron
Rökt nötkorv med sockrade havtornsbär, riven pepparrot, knäckebröd och färskost
Ingredienser
4 portioner
200 g rökt nötkorv
1 dl havtornsbär (djupfrysta)
1 msk strösocker
4 tsk riven färsk pepparrot
4 skivor knäckebröd
4 msk färskost
Gör så här
Skär upp korven i tunna skivor. Rör de frysta bären med strösocker och låt bären tina.
Bryt knäckebrödet på serveringassietter, lägg på korven och havtornsröran. Strö över rikligt med riven pepparrot och klicka på färskosten.
Servera genast.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Macka med rimmad oxbringa, färskost, pepparrot och färska rödbetor
Rökt lammsteksrulle med pepparrotskryddad färskost
Glömt lamm med pasta, gremolata och riven ost
Frasig fläsklägg med rotselleripuré, picklade senapsfrön och pepparrot
Njurtapp med brynt smör, pepparrot och kapris
Julköttbullar med karamelliserad lök och rödbetssallad med äpple och pepparrot