Biff Rydberg på stekhäll är kanske världens godaste rätt och som gjord för att tillaga på en stekhäll. Allt-i-ett-lyx, helt enkelt.

Biff Rydberg på stekhäll är kanske världens godaste rätt och som gjord för att tillaga på en stekhäll. Allt-i-ett-lyx, helt enkelt.
En enkel och vacker crowd–pleaser beskriver Sara Hallonsten det här receptet
4 portioner
400 g mört kött, t ex oxfilé
8–10 fasta potatisar
3 stora gula lökar, finhackade
1 msk ljus soja
1 tsk strösocker
smör och olivolja
Senapskräm:
2 dl crème fraiche
2 msk fransk senap
1 msk söt senap
salt och svartpeppar
Till servering:
mycket riven pepparrot
4 äggulor
hackad persilja
Börja med löken, den kräver mest tid och kärlek. Fräs den långsamt och länge i smör till fin färg. Tillsätt sedan soja och socker och låt puttra ihop. Raka upp till kanten av hällen.
Tärna köttet i kuber om cirka 2×2 centimeter. Tärna även potatisen, men i något mindre storlek.
Blanda senapssåsen.
Stek potatisen i rikligt med smör och olja till gyllenbrun och knaprig. Salta och peppra och raka åt sidan.
Höj nu värmen på pannan och bryn köttet till fin färg. Se till att bitarna behåller en rosa kärna i mitten. Smaka av med salt och peppar.
Arrangera kött, potatis och lök på valfritt konstnärligt vis. Servera med senapskräm, pepparrot, äggula och persilja.
Receptet är skapat av Sara Hallonsten och Oskar Ekman
Sara Hallonsten och Oskar Ekman har tillsammans skrivit kokboken Kokbok för stekhäll. Förutom att skriva kokbok så är Sara bland annat förläggare på det egna förlaget Systerkonspirationen, och Oskar driver hemsidan Stekman.se, är frilansjournalist och redaktör. Det är också Oskar som ligger bakom facebookgruppen Mat på stekhäll & muurikka med 40 000 medlemmar. Här hittar du alla recept för stekhäll av Sara och Oskar