
Sök bland våra recept
Vindelnrökt fläskkarré i tunnbröd med bakat äpple och senapsmajonnäs
Vindelnrökt fläskkarré i tunnbröd med bakat äpple och senapsmajonnäs är ett gott och festligt recept skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Nötskav av fransyska i pitabröd
Stekt nötskav av fransyska i pitabröd passar lika bra till fredagsmyset som utflyktsmackor. Lökfräs med äpple och het sås blir pricken över i:et.
Råbiff, japansk med säsongens sallad
Till den här råbiffen har vi använt kött från platta fransyskan från nöt. Det går också bra att göra råbiff på inannlår av nöt, eller av oxfilé.
Retrostek av lilla fransyskan med klassiska tillbehör
Lilla fransyskan har kallats söndagsstekarnas Rolls Royce. Den har perfekt form och blir underbart mör om den tillagas i fuktig värme. Att tillsätta ansjovis i såsen ger härlig smak och sälta.
Senapsstuvad grönkål med grillad grädde och rökt fläskkarré
Har du prövat rökt fläskkarré? Griskött och kål är goda kamrater, och under julen finns det gott om båda dessa råvaror i våra butiker. Rökt fläskkarré är dessutom klar att äta och passar utmärkt som snabblagat måltid mellan julkalasen.
Stekt biff med rostad märg, broccolikräm och senapssky
Det här är ett riktigt lyxrecept för dig som gillar att pyssla i köket och överraska dina vänner med något oväntat. Biffen serveras med en välsmakande kräm på broccoli och dragon och en len senapssky. Till serveras rostad märg i ben.
Tartar på kalvinnanlår med semitorkade oliver, koriander och päron
En superlyxig råbiff på kalvinnanlår med läckra tillbehör. Servera som förrätt.
Bräserad oxkind med citronpotatispuré och picklad fänkål med rålakrits
Det tar en stund att bräsera oxkind, men resultatet är väl värt att vänta på. Du kan rent av göra klart köttet dagen för servering, så går det snabbt att tillaga strax innan det ska dukas fram. Till köttt bjuds det på den lenaste potatispuré med citronsmak och en läcker och knaprig fänkål.
Lammlever i crème fraiche-sås
Här lägger du lite omsorg på en god sås med fin syra från citron, som balanserar leverns smak. Lammlever är beställningsvara i manuell köttdisk.
Ugnsstekt trippelstek med ratatouille
Trippelstek, eller ibland lunchstek, kallas den här möra och smakrika styckningsdetaljen från lamm, eftersom den innehåller delar av tre detaljer: ytterlår, fransyska och rulle. Den är ungefär hälften så stor som en traditionell lammstek och väger cirka 700 g, den är benfri och man kan binda upp den med steksnöre innan den tillagas i ugn eller gryta. Här får den sällskap av mustig ratatouille.
Bräserad lammtunnbringa med rotfrukter
Värm ugnen till 150˚. Lägg lammbringan på en skärbräda med skinnsidan neråt. Strö över vitlök, citronskal, salt, peppar, timjan och rosmarin. Rulla ihop bringan som …
Grov leverpastej
Det här är en grov leverpastej, bakad i ugn, som du kan använda som smörgåspålägg eller ställa fram på julbordet. Så här gör du julmat från grunden.
Nya recept

Sallad med grillat grishjärta och svarta vinbär
Hjärtat är en otroligt underskattad del av grisen. Prova denna sallad med grillat grishjärta och svarta vinbär är både som både är vacker och annorlunda.

Risotto med rimmat sidfläsk, primörer och gremolata
I denna risotto med rimmat sidfläsk, primörer och gremolata får hela våren plats på en och samma tallrik. Laga nu när de svenska primörerna är i säsong.

Grillad secreto med chorizoris och romescosås
Secreto, eller halsbit, är en ypperlig detalj för grillen med sin fina marmorering. Prova grillad Secreto med chorizoris och romescosås.

Grillade fläskkotletter med salsa verde och snabbpickles
Sugen på att grilla? Dessa grillade fläskkotletter med salsa verde och snabbpickles är perfekt att svänga ihop som en härlig middag under sommaren.

Sandwich med grillat sidfläsk, kimchi och sesammajonnäs
Till sommarens grillning passar det utmärkt med en läcker och smakrik macka – som denna sandwich med grillat sidfläsk, kimchi och sesammajonnäs.

Grillad secreto med couscous och tomat- och fänkålschutney
Grillad secreto med couscous och tomat- och fänkålschutney är en riktig goding att svänga ihop till sommarmiddagen.
Våra mest populära recept

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.