Sök bland våra recept​

Vindelnrökt fläskkarré i tunnbröd med bakat äpple och senapsmajonnäs

Vindelnrökt fläskkarré i tunnbröd med bakat äpple och senapsmajonnäs

Vindelnrökt fläskkarré i tunnbröd med bakat äpple och senapsmajonnäs är ett gott och festligt recept skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.

Nötskav i pitabröd

Nötskav av fransyska i pitabröd

Stekt nötskav av fransyska i pitabröd passar lika bra till fredagsmyset som utflyktsmackor. Lökfräs med äpple och het sås blir pricken över i:et.

Japansk råbiff med säsongens sallad

Råbiff, japansk med säsongens sallad

Till den här råbiffen har vi använt kött från platta fransyskan från nöt. Det går också bra att göra råbiff på inannlår av nöt, eller av oxfilé. 

Retrostek av lilla fransyskan med klassiska tillbehör

Lilla fransyskan har kallats söndagsstekarnas Rolls Royce. Den har perfekt form och blir underbart mör om den tillagas i fuktig värme. Att tillsätta ansjovis i såsen ger härlig smak och sälta. 

Senapsstuvad grönkål med grillad grädde och rökt fläskkarré

Har du prövat rökt fläskkarré? Griskött och kål är goda kamrater, och under julen finns det gott om båda dessa råvaror i våra butiker. Rökt fläskkarré är dessutom klar att äta och passar utmärkt som snabblagat måltid mellan julkalasen. 

​Stekt biff med rostad märg, broccolikräm och senapssky

Det här är ett riktigt lyxrecept för dig som gillar att pyssla i köket och överraska dina vänner med något oväntat. Biffen serveras med en välsmakande kräm på broccoli och dragon och en len senapssky. Till serveras rostad märg i ben. 

​Tartar på kalvinnanlår med semitorkade oliver, koriander och päron

En superlyxig råbiff på kalvinnanlår med läckra tillbehör. Servera som förrätt. 

Bräserad oxkind med citronpotatispuré och picklad fänkål med rålakrits

Det tar en stund att bräsera oxkind, men resultatet är väl värt att vänta på. Du kan rent av göra klart köttet dagen för servering, så går det snabbt att tillaga strax innan det ska dukas fram. Till köttt bjuds det på den lenaste potatispuré med citronsmak och en läcker och knaprig fänkål. 

Lammlever i crème fraiche-sås

Här lägger du lite omsorg på en god sås med fin syra från citron, som balanserar leverns smak. Lammlever är beställningsvara i manuell köttdisk. 

Ugnsstekt trippelstek med ratatouille

Trippelstek, eller ibland lunchstek, kallas den här möra och smakrika styckningsdetaljen från lamm, eftersom den innehåller delar av tre detaljer: ytterlår, fransyska och rulle. Den är ungefär hälften så stor som en traditionell lammstek och väger cirka 700 g, den är benfri och man kan binda upp den med steksnöre innan den tillagas i ugn eller gryta. Här får den sällskap av mustig ratatouille. 

Bräserad lammtunnbringa med rotfrukter

Värm ugnen till 150˚. Lägg lammbringan på en skärbräda med skinnsidan neråt. Strö över vitlök, citronskal, salt, peppar, timjan och rosmarin. Rulla ihop bringan som …

Leverpastej

Grov leverpastej

Det här är en grov leverpastej, bakad i ugn, som du kan använda som smörgåspålägg eller ställa fram på julbordet. Så här gör du julmat från grunden.

Nya recept

Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen